Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"Невен"

На дечјем одељењу Библиотеке, поводом обележавања Дечје недеље, постављена је изложба књига чији су аутори добитници награде „Невен“ за најуспешнија остварења за децу.
На изложби се налазе књиге чији су аутори добили награде у области белетристике од 1955. године, када је додељена први пут награда, па све до данас. Књиге су из фонда дечје Библиотеке и доступне су члановима на коришћење. 

...

Детаљније

14/10/2017

Дечји вашар

Поводом обележавања Дечје недеље, у холу Дома културе, одржан је и Дечји вашар за ученике основних и средњих школа у организацији наше Библиотеке. Ученици су излагали своје рукотворине, као и књиге које су могли да поклоне или размене.

...

Детаљније

10/10/2017

Караоке

Током Дечје недеље одржано је, сада већ традиционално, вече караока. Деца су певала своје омиљене песме, а такмичење је било ревијалног карактера. Сви учесници су награђени књигом и беџевима.

...

Детаљније

10/10/2017

Посета предшколаца

Током Дечје недеље дечје одељење Библиотеке посетила су и деца вртића "Пчелица" са својим васпитачицама. Наши гости били су предшколци, као и деца из старијих група. Упознали су се са књигама, начину коришћења књига, враћању, чувању. Уписани су у Библиотеку, а многи су и позајмили први пут књиге.

...

Детаљније

10/10/2017

Креативне радионице

На дечјем одељењу Библиотеке одржане су креативне радионице: "Настанак писма и књиге" са ученицима 3. разреда ОШ "Вера Радосављевић" и њиховим учитељицама Драганом Ђорђевић и Мирославом Радић. Иста радионица одржана је и са ученицима 4. разреда ОШ "Вера Радосављевић" и са њиховим учитељицама Горданом Миладиновић и Љиљаном Дудикић. Као, и са ученицима 4. разреда ОШ "Бранко Радичевић" и њиховим учитељицама Браниславом Богдановић и Јованком Ђурђевић.Са ученицима се разговарало о настанку писма, првим књигама, начину писања. Упознали су се са термином калиграфија, као и прибором који се користи за калиграфско писање.
Ученици ОШ "Вук Караџић"-подручних одељења у Јасеници и Карбулову, са учитељицом Надом Ђурић, посетили су нашу Библиотеку и учествовали у радионици "Важност читања".
Такође, наши гости били су и ученици 
ОШ "12. септембар" са својим наставницима. Они су у ликовној радио...

Детаљније

10/10/2017