Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Едукативно-креативна радионица: "Неготин-некад и сад"

У оквиру пројекта " Грађење односа припадности заједници", одржана је друга едукативно-креативна радионица "Архитектура мог града: Неготин -некад и сад". Деца су правила пано са разгледницама Неготина које су сами илустровали. Учесници радионице су деца ПУ "Пчелица" са васпитачицама Златом Станисављевић и Наташом Стојановић и деца 2. разреда ОШ "12. септембар" са учитељицом Снешком Биговић.

...

Детаљније

01/11/2019

Архитектура мог града

На дечјем одељењу Библиотеке започета је реализација пројекта "Грађење односа припадности заједници". Носиоци активности и активни учесници у пројекту су ученици 2. разреда ОШ "12. септембар" са учитељицом Снешком Биговић, деца предшколског узраста ПУ "Пчелица " са васпитачицама Златом Станисављевић и Наташом Стојановић и библиотекар дечјег одељења Библиотеке Маја Манић. Учесници у пројекту, поред горе наведени, су и ученици. 2. разреда основних школа са својим учитељима.
Тема прве радионице је "Архитектура мога града", где су се деца упознала са најстаријим грађевинама, као и са модерним здањима. Прелистали су књигу "Неготин са старих фотографија", где су видела како је наш град некада изгледао, а затим одгледали два кратка документарна филма о Неготину.

...

Детаљније

29/10/2019

Дечији вашар

Поводом обележавања Дечје недеље, у градском парку, одржан је и дечји вашар за ученике основних и средњих школа, као и вртића "Пчелица" у организацији наше Библиотеке. Такође, своје место на штандовима, на дечјем вашару, нашли су и полазници школе "Малац генијалац", као и и удружење за помоћ особама са инвалидитетом "Дуга". Деца су излагала своје рукотворине, као и играчке, књиге и слаткише.

...

Детаљније

23/10/2019

Караоке

На дечјем одељењу Библиотеке, поводом обележавања Дечје недеље, одржано је вече караока.

...

Детаљније

14/10/2019

Рецитовање на страним језицима

У среду, 9. октобра у оквиру Дечје недеље, одржано је традиционално , ревијално рецитовање на страним језицима. Учесници су били ученици основних школа од V-VIII разреда.

...

Детаљније

14/10/2019