Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРВИ ДАН ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ-УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ "12.СЕПТЕМБАР''

Приликом ове посете, деца су погледала књиге прилагођене њиховом узрасту, причали о њима и за крај су сви добили чланске карте Библиотеке, као и беџеве.

...

Детаљније

01/10/2018

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

ОШ "Бранко Радичевић" прикључила се манифестацији "Европска ноћ истраживача" и организовала приказивање научних експеримената, у суботу, од 10 до 12 часова.
И ми смо се придружили манифестацији, изложбом научно популарних издања из фонда дечјег одељења.

...

Детаљније

01/10/2018

Дечија недеља

У сусрет Дечјој недељи, Библиотеку су посетили ученици подручног одељења Карбулово са учитељицом Надом Ђурић.

...

Детаљније

28/09/2018

Промоција књиге

У издању Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин, објављена је књига Зорана Ненезића "Почеци масонског рада у Србији крајем 19. века са освртом на чланство Стевана Стојановића Мокрањца".
Књига је промовисана  у промотивној сали Библиотеке, 19. септембра, у 18 сати.
У препуној сали Библиотеке, што говори о великом интересовању за ову тему и саму књигу, говорили су: Зоран Д. Ненезић, аутор књиге и Десимир Ивановић, рецезент.

...

Детаљније

20/09/2018

Промоција књиге "У сагласју са Мокрањцем"

На 53. "Мокрањчевим данима", 18. септембра у 22 часа, одржана је промоција књиге Власте Младеновића "У сагласју са Мокрањцем", чији је издавач Српска књижевна задруга. Ово је трећа књига коју је Власта Младеновић посветио Стевану Стојановићу Мокрањцу. О књизи су говорили, као и о Властиној поетици, Гордана Крајачић, музички критичар, Саша Скалушевић Скала, песник и критичар и аутор Власта Младеновић.
Суорганизатор промоције је Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин.

...

Детаљније

20/09/2018