Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Новогодишња чаролија 2

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица са ученицима 2.разреда ОШ "Вук Караџић" и њиховим учитељицама, као и са ученицима 2. разреда ОШ "Бранко Радичевић" и њиховом учитељицом. Такође у радионици су учествовали и предшколци ПУ "Пчелица" са својим васпитачицама. Руководилац пројекта је Снешка Биговић, учитељица 2. разреда ОШ "12. септембар". Деца од глине праве новогодишње украсе којима ће се китити јелке. Јелке ће бити дате на аукцијску продају у хуманитарне сврхе.

...

Детаљније

28/11/2019

Новогодишња чаролија

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица са ученицима 2. и 3. разреда ОШ "Вера Радосављевић" и њиховим учитељицама, као и са ученицима 2. разреда ОШ "Бранко Радичевић" и њиховим учитељицама. Такође у радионици су учествовали и предшколци ПУ "Пчелица" са својим васпитачицама. Руководилац пројекта је Снешка Биговић, учитељица 2. разреда ОШ "12. септембар". Деца од глине праве новогодишње украсе којима ће се китити јелке. Јелке ће бити дате на аукцијску продају у хуманитарне сврхе.

...

Детаљније

27/11/2019

Едукативна радионица: "Стари занати"

У оквиру пројекта: "Грађење односа припадности заједници", на дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативна радионица: "Стари занати", са ученицима 2. разреда ОШ "12. септембар" и децом из ПУ "Пчелица", као и са њиховом наставницом Снешком Биговић и васпитачицама Златом Станисављевић и Наташом Стојановић. Деца су се упознала са различитим занатима прелиставајући занимљиве књиге са дечјег одељења Библиотеке. Разговарали смо о занимањима некад и сада. Сазнали су да без алата нема ни заната. Потом су сами испробали неке практичне активности(да ушију дугме, закуцају ексер), а на крају су преко мапа ума приказали занимања која су им се највише допала.

...

Детаљније

14/11/2019

Крсна слава неготинске библиотеке

Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин обележила је своју крсну славу Светога Луку, 31. октобра.
Неготинско читалиште је основано 1846. године на Светога Луку чији је оснивач Епископ тимочки, господин Доситеј Новаковић, чије име носи библиотека. У присуству домаћина, библиотекара и сарадника ове куће обављен је чин резања колача, а о Светом Луки, јеванђелисти, надахнуто је беседио отац Марко.

...

Детаљније

06/11/2019

Едукативно-креативна радионица: "Неготин-некад и сад"

У оквиру пројекта " Грађење односа припадности заједници", одржана је друга едукативно-креативна радионица "Архитектура мог града: Неготин -некад и сад". Деца су правила пано са разгледницама Неготина које су сами илустровали. Учесници радионице су деца ПУ "Пчелица" са васпитачицама Златом Станисављевић и Наташом Стојановић и деца 2. разреда ОШ "12. септембар" са учитељицом Снешком Биговић.

...

Детаљније

01/11/2019