Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Радионица: "Изражајно читање"

Радионица едукативног садржаја одржана у огранку Библиотеке у Јабуковцу. 
Циљ: Подстицање читалачког самопоуздања и стицање навике читања.

...

Детаљније

24/10/2018

Трибина: "Сведочење истине"

Гост Неготина био је познати хуманиста Арно Гујон, добротвор српског народа на Косову и Метохији, који је одржао трибину и промоцију књиге "Сви моји путеви воде ка Србији". У препуној сали Библиотеке, Арно Гујон говорио је о својим импресијама приликом посете, у више наврата, Косову и Метохији, где је сиромашном и изолованом српском народу уручио, не само, поклоне у материјалном смислу, него и наду да о њима, ипак, неко брине, не само у Србији, него и у Француској. Дирљиво је било његово излагање, поготову, описивањем начина како је прихваћен од нашег народа, упркос, званичним ставовима француске политике, наглашавајући да је он народни дипломата и да се његовој мисији одазвао велики број Француза, који поштују историјске односе француско-српског пријатељства.
Арно Гујон (франц. Arnaud Gouillon; Гренобл, 27. новембар, 1985) je француски и српски хуманиста, оснивач и ...

Детаљније

19/10/2018

ПРИЈЕМ КОД АУСТРИЈСКОГ АМБАСАДОРА

Поводом аустријског Националног празника (26. октобра) и посете Савезног председника Републике Аустрије, г. Александера Фан дер Белена, амбасадор Аустрије у Србији, Николаус Лутероти, приредио је пријем у Скупштини града у Београду.
На позив амбасадора Лутеротија, пријему је присуствовао и директор Библиотеке, Милорад Грбовић.

...

Детаљније

19/10/2018

Едукативно-креативна радионица: " Јесен у мом крају"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативно-креативна радионица "Јесен у мом крају". Учесници радионице била су деца вртића "Пчелица" са васпитачицама Надом Арсенијевић и Мирјаном Стојановић. Са децом смо разговарали о јесени, читали смо причу о птицама селицама, а на крају су илустровала јесење слике. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

17/10/2018

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ''БУКТИЊА''

Крајински књижевни клуб и Народна библиотека ''Доситеј Новаковић'', у петак , 12.10.2018. одржали су промоцију 54. броја часописа ''Буктиња''. У програму су учествовали Споменка Ст Пулулу, уредник часописа и чланови редакције Саша Скалушевић, Миодраг Златковић, Иван Томић и Власта Младеновић. Овом приликом, часопису ''Буктиња'', додељена је награда ''Неготински културни добротвор'', чији је оснивач и финансијер Павле Цветковић.

...

Детаљније

16/10/2018