Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"Паметно и безбедно"

На дечјем одељењу Библиотеке настављено је са одржавањем радионица о употреби и злоупотреби на интернету. Данас су наши гости били ученици 8. разреда ОШ "Вук Караџић" са наставником Жиком Савуљесковићем. Деца су одгледала филм "Паметно и безбедно-како да најлакше упропастите свој живот онлајн"-која говори о безбедности деце на интернету, а затим разговарали о вршњачком насиљу на друштвеним мрежама. Радионице се одржавају у оквиру обележавања Недеље дигиталних вештина.

 
...

Детаљније

20/03/2018

Безбедност на интернету

Наша Библиотека учествује у обележавању Недеље дигиталних вештина(19 - 25. март).
Прво предавање одржано је на дечјем одељењу Библиотеке са ученицима 5/1 разреда ОШ "Вук Караџић" и њиховим наставником Жиком Савуљесковићем на тему "Безбедност на интернету". Деци је представљена важност познавања дигиталних вештина, користи које имамо од интернета, друштвених мрежа, али и опасности које вребају са интернета, као и начинима заштите и безбедног коришћења интернета.

...

Детаљније

19/03/2018

КЊИГА НЕДЕЉЕ ИП "CLIO"

 ПУТ У САРАЈЕВО, аутор Џон Рол

...

Детаљније

19/03/2018

Недеља дигиталних вештина 2018

Наша Библиотека узела је учешће у обележавању Недеље дигиталних вештина(од 19-25. марта).

Недеља дигиталних вештина је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Организује се сваке године у марту под покровитељством организације ALL DIGITAL која представља мрежу телецентара Европе. Од 2010. носила је име Онлајн недеља, а од ове године кампања мења име у Недеља дигиталних вештина (ALL DIGITAL Week) са жељом да нагласи важност поседовања адекватних компетенција за коришћење садржаја доступних на интернету као и вештине владања дигиталним технологијама уопште.

...

Детаљније

16/03/2018

Нови број БИБЛИОПИСА

Управо је изашао нови број БИБЛИОПИСА. На насловници можете прочитати имена аутора. У наредним објавама бавићемо се књижним блоком (садржином).

...

Детаљније

16/03/2018