Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА КЊИГЕ

28. ФЕБРУАР - НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ
Дан када је политичар, дипломата, уставописац и кнежев секретар Димитрије Давидовић упутио (15.02. по старом, а 28. по новом календару) писмо кнезу Милошу о уређењу библиотеке, узет је за Дан Народне библиотеке Србије, који је 2013. године проглашен за Национални дан књиге.
Да би обележили Национални дан књиге, и приближили значај књижевности и писма, ову недељу посвећујемо нашим писцима и песницима, кроз афоризме, цитате и препоруке за читање.
...

Детаљније

01/03/2021

Едукативна радионица: "Упознајте Индијанце"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативна радионица "Упознајте Индијанце". Учесници радионице била су деца ПУ "Пчелица" са својим васпитачицама Јеленом Вучинић и Душанком Мирић. Деца су погледала презентацију о Индијанцима, прелистали књиге и одгледали цртани филм на ову тему.

...

Детаљније

01/03/2021

ЗАКАЖИ "САСТАНАК НА СЛЕПО" СА КЊИГОМ

Изаберите књигу "на слепо" и уживајте у читалачком изненађењу.

 

...

Детаљније

24/02/2021

ОГРАНАК БИБЛИОТЕКЕ У ЈАБУКОВЦУ

Огранак Библиотеке у Јабуковцу обогаћен је новим насловима, како за најмлађе читаоце, тако и за оне мало старије. Набавком нових књига потрудили смо се да испоштујемо ваша интересовања и жеље. Изволите у библиотеку! Препорука за читање је "Тиха жена" Кетрин Куксон.

...

Детаљније

08/02/2021

БИБЛИОПИС

"Библиопис" часопис за књижевност, уметност, културу и библиотекарство, који издаје наша Библиотека, а чији уредник је Власта Младеновић, представљен је у Шпанији.

https://salamancartvaldia.es/.../portico-para-tigre.../

...

Детаљније

04/02/2021