Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

КЊИГА "НЕГОТИНСКЕ ПИВНИЦЕ" У ЕЛЕКТРОНСКОЈ ВЕРЗИЈИ

Књигу "Неготинске пивнице" приредили су др Зоран Ђукановић и проф. Арналдо Бибо Чекини, а издао је Италијански институт за културу, из Београда. Књига је представљена у Београду, у септембру 2019. године, а у плану је и представљање књиге у Неготину. 
Како наводи издавач, "Књига представља финални резултат активности које су почете 2011. године у оквиру сарадње између Општине Неготин, Архитектонског факултета Универзитета у Београду и програма Public art & Public Space, заједно са другим академским, јавним и приватним интитуцијама као и стручњацима из Италије, Србије и других земаља.
Пројекат, на коме је учествовало више од 100 студената, има за циљ ревитализацију и реконструкцију пивница Неготинске крајине и представља важан корак у побољшању комуникације и сарадње између јавног и приватног сектора."
Књига ...

Детаљније

30/04/2020

УПУТСТВО O МЕРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗА CORONA VIRUS - COVID-19

У одељку "ДОКУМЕНТА" (почетна страна, испод календара попуста и е-каталога) ИНФОРМИШИТЕ СЕ о мерама превенције и заштите у циљу даљег спречавања ширења Корона вируса. Докуменат је такође у дигиталном PDF формату.

...

Детаљније

30/04/2020

ДИГИТАЛНИ БРОЈЕВИ БИБЛИОПИСА

На нашем сајту, у одељку "ДОКУМЕНТА" (почетна страна, испод календара попуста и е-каталога) доступни су вам за скидање у PDF формату, дигитални бројеви Библиописа 13-14 и 15-16.

 

www.bibliotekanegotin.org.rs/?controller=home&action=dokumenta    (можете копирати овај линк)

...

Детаљније

19/03/2020

ОБАВЕШТЕЊЕ

Локална самоуправа је препоручила неготинским институцијама културе да, у складу са општим препорукама Владе Републике Србије, а у вези појаве и ширења корона вируса, програмске садржаје који су планирани у наредне две недеље, одложи за април. Ове превентивне мере спроводе се у циљу заштите грађана и спречавања ширења болести изазване корона вирусом.
Молимо грађане да се придржавају предложених превентивних мера и захваљујемо на разумевању.
 
http://www.negotin.rs/vest-obavestenje-4698.htm?fbclid=IwAR3hUYSqPugWrQjKeVe6adrLjFFHJVMVrBKleUUQNACc0MifjiPUh1DDprA
...

Детаљније

17/03/2020

Нови број часописа "Библиопис"

 

...

Детаљније

10/03/2020