Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Креативна радионица:" За наше маме"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица "За наше маме". Учесници радионице била су деца ОШ "Вук Караџић", подручна одељења из Јасенице и Карбулова, са учитељицама Иреном Јовић и Надом Ђурић. Деца су правила честитке мамама за 8. март, а њихове честитке изложене су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

06/03/2019

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

 

Национални дан књиге, 28. фебруар, обележила је и наша Библиотека. У завичајном фонду Библиотеке постављена је изложба књига "Неготинско издаваштво". У оквиру изложбе заступљене су различите области: историја, књижевност, музика и др.

...

Детаљније

01/03/2019

ПРЕДСТАВЉАЊЕ "ПЧЕЛАРСКОГ БУКВАРА"

У сарадњи са Друштвом пчелара „Хајдук Вељко“ синоћ је представљена књига „Пчеларски буквар“ нашег суграђанина Живојина Богдановића. Поред аутора, о књизи су говорили и Драган Радосављевић, члан Општинског већа за пољопривреду, Славко Луковић, председник Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ и Чедомир Васић, уредник књиге. У наставку програма, Живојин Богдановић је одржао предавање: „Пчеларење - лепо, занимљиво и здраво занимање“. Присутни су имали прилику и да дегустирају део понуде Пчеларске фарме „Богдановић“, а наша Библиотека је добила на поклон 5 примерака Богдановићеве књиге.

...

Детаљније

27/02/2019

BELL+, НОВИ ЦИКЛУС

У сарадњи са Америчким кутком и под покровитељством Амбасаде САД, организујемо нови циклус бесплатног течаја енглеског језика BELL+, за одрасле.
Пријаве можете попунити на одељењу за одрасле или на линку: https://ww...

Детаљније

07/02/2019

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА - BELL+

Почетни курс енглеског језика, у оквиру програма BELL+, који смо реализовали у сарадњи са Америчким саветом је завршен, а вредним полазницима су уручени сертификати.
Половином фебруаара је планиран наставак курса.

...

Детаљније

07/02/2019