Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Такмичење "Читалачка значка"

Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин, у сарадњи са основним школама, организовала је и ове године такмичење "Читалачка значка". Такмичење има за циљ неговање и ширење читалачке културе младих. Деца су се такмичила у 3 категорије: ученици 1. и 2. разреда, ученици 3. и 4. разреда и ученици од 5. до 8. разреда . Више од сто основаца надметало се за титуле: Поштовани говорник, Поштовани писац и Поштовани илустратор.
Чланови жирија, Радојка Ранковић, професор српског језика и књижевности, Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности и Драгана Јаћимовић, магистар ликовних уметности, изабрали су најбоље учеснике у свим категоријама.
Награђени су:

Узраст 1. и 2. разред:
Поштовани говорник- Мила Фрунзареловић, 2. разред ОШ "Вук Караџић"

Поштовани илустратор Лука...

Детаљније

28/04/2018

ПРОМОЦИЈА КЊИГА "ПОТЕНЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ" И "ФОЛЕР III"

Дана 20. априла у препуној сали Ресторана "Николић" на Аутобуској станици, одржана је промоција књига "Потенцијална опасност" и "Фолер III" Крсте Станковића у издању Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин. Учествовали су: 
Дечји хор "Вивак" - 2015
Камерни оркестар Уметничке школе "Стеван Мокрањац"
Оркестар "Каваљери"
Поезију су читали глумци Бранислав Томашевић и Вук Костић. О збиркама су говорили рецензент и лектор Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности, Милорад Грбовић, директор Библиотеке и аутор.

...

Детаљније

28/04/2018

Такмичење у говорништву

 У оквиру манифестације Такмичење за читалачку значку, на дечјем одељењу Библиотеке, одржано је Такмичење у говорништву. Најбоље говорнике бирали су: Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности и Власта Младеновић, библиотекар, уредник издаваштва и културног програма Библиотеке и песник. Најбољи говорници били су:

У категорији 1. и 2. разреда: 
награда Поштовани говорник-Мила Фрунзареловић, 2. разред ОШ "Вук Караџић".
Похвале: Петра Живковић, 1. разред ОШ "Бранко Радичевић", Тара Чакаревић, 1...

Детаљније

28/04/2018

Међународни дан књиге - 23. април

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин на најлепши начин обележен је Дан књиге. Грански синдикат културе, уметности и медија "Независност", у оквиру акције "Дарујем ти књигу", поклонио је Библиотеци велики број књига. То је уједно велико признање Синдикату неготинске библиотеке, самој Библиотеци и граду Неготину. У програму обележавања учествовали су: Зоран Стојиљковић, председник УГС "Независност", Драган Милановић Пилац, председник ГС култура, уметност и медија, Чеданка Андрић, извршна секретарка УГС, Бојан Босиљчић, члан Одбора РТС, Дане Марковски, председник Синдиката РТС, Момчило Ненадовић, председник Одбора делатности културе и председник Синдиката Српског народног позоришта у Новом Саду, Ержебет Тот Батори, председница Одбора медија КУМ и председник Синдиката "Мађар со", Соња Радосављевић, председница Синдиката Народног позоришта "Стерија" у Вршцу, Татјана Бребан...

Детаљније

25/04/2018

Дан планете Земље

Поводом обележавања Дана планете Земље, 20. априла 2018.године у огранку Библиотеке у Јабуковцу, одржана je едукативно-креативна радионица. Учесници су били предшколци и прваци са учитељицом Слађаном Војиновић из ОШ " Јован Јовановић Змај".

...

Детаљније

25/04/2018