Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Промотивна акција КЊИГА НЕДЕЉЕ - ИП "CLIO"

Коментаре читалаца поводом промотивне акције КЊИГА НЕДЕЉЕ можете прочитати на нашој фејсбук страници.

...

Детаљније

21/03/2018

Библиотечко-информациона писменост

У нашој Библиотеци настављено је са одржавањем радионица поводом обележавања Недеље дигиталних вештина. Наши гости били су ученици 1. године УШ "Стеван Мокрањац" са професорком српског језика Маријом Живковић. Тема радионице била је: "Библиотечко-информациона писменост". Са ученицима се разговарало о дигиталној писмености, информационој и информатичкој ј писмености, проналажењу информација на интернету и вредновање сајтова. Такође, показана им је електронска база наше Библиотеке, начин претраживања књига путем онлајн каталога, онлајн резервација књига, електронске и звучне књиге и дигиталне библиотеке.

...

Детаљније

21/03/2018

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

 

...

Детаљније

20/03/2018

"Паметно и безбедно"

На дечјем одељењу Библиотеке настављено је са одржавањем радионица о употреби и злоупотреби на интернету. Данас су наши гости били ученици 8. разреда ОШ "Вук Караџић" са наставником Жиком Савуљесковићем. Деца су одгледала филм "Паметно и безбедно-како да најлакше упропастите свој живот онлајн"-која говори о безбедности деце на интернету, а затим разговарали о вршњачком насиљу на друштвеним мрежама. Радионице се одржавају у оквиру обележавања Недеље дигиталних вештина.

 
...

Детаљније

20/03/2018

Безбедност на интернету

Наша Библиотека учествује у обележавању Недеље дигиталних вештина(19 - 25. март).
Прво предавање одржано је на дечјем одељењу Библиотеке са ученицима 5/1 разреда ОШ "Вук Караџић" и њиховим наставником Жиком Савуљесковићем на тему "Безбедност на интернету". Деци је представљена важност познавања дигиталних вештина, користи које имамо од интернета, друштвених мрежа, али и опасности које вребају са интернета, као и начинима заштите и безбедног коришћења интернета.

...

Детаљније

19/03/2018