Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ДР МИШЕ ЂУРКОВИЋА, "РАТ ЗА ПОРОДИЦУ

У препуној промотивној сали Библиотеке одржана је промоција књиге "Рат за породицу у Србији", Миша Ђурковића, научника и директора Института за европске студије у Београду.
Миша Ђурковић је уједно одржао предавање о положају породице данас у Србији и све већој угрожености у правном, економском, социјалном и културном смислу. Програм који је трајао више од два сата и бројност посетилаца показатељ је заинтересованости за ову актуелну тему и показује бригу за опстанак породице и традиционалних вредности. Промоцији су присуствовали и свештеници наше православне цркве, на челу са Владиком Тимочким, господином Иларионом.

...

Детаљније

09/12/2019

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НАШИХ ИЗДАЊА, ДВЕ ЗБИРКЕ ДУХОВНЕ ПОЕЗИЈЕ

У препуној сали Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин промовисана су наша најновија издања - две збирке духовне поезије, Горана Паовића "Светлосник" и Биљане Војиновић "Сети ме се". О књигама су говорили Власта Младеновић, уредник, Марко Пајчин, свештеник и аутори. Такође, у програму је учествовала и Етно група "Мариника", под диригентском управом Данијеле Марковић, са солистима Наталијом Каровић и Миленом Марковић.

...

Детаљније

09/12/2019

ПРЕДСТАВЉЕНА МОНОГРАФИЈА О ИХП ПРАХОВО

У понедељак, 2. децембра, у промотивној сали на дечјем одељењу представљена је књига Младена Тришића „Хемијска индустрија у Прахову – јуче, данас, сутра. У књизи је описан развојни пут ИХП Прахово од оснивања, 1960. године, до 2018. године и садржи велики број података и архивске грађе из дуге и богате историје некада највећег комбината базне хемије у овом делу Европе. Аутор, Младен Тришић је провео цео радни век у ИХП Прахово, све до одласка у пензију, када и почиње писање монографије.
После уводне речи Милорада Грбовића, нашег директора и Младена Тришића, аутора, о књизи су говорили и Владимир Тодоровић, потпредседник „Elixir Group“ и Маја Радуловић, заменик директора Друштва. На крају програма, бројни посетиоци могли су и да виде промотивни филм о ИХП Прахово, из 1990. године, режисера Станоја Данковића, по сценарију аутора књиге, Младена Тришића.

...

Детаљније

09/12/2019

ПРЕЗЕНТАЦИЈА "ФИНАНСИЈСКА ПИСМЕНОСТ"

У сарадњи са Народном банком Србије, у оквиру пројекта "Финансијска писменост", организовали смо нову презентацију, намењену ученицима завршних разреда средњих школа:
- Финансијска едукација - улога Народне банке Србије
- Како обезбедити средства за школовање.
Предавачи су били Миодраг Илић, виши стручни сарадник и Љиљана Видојковић, самостални стручни сарадник, из сектора за едукацију становништа, Народне банке Србије

...

Детаљније

09/12/2019

ПОЧЕО НОВИ КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА BEL+

У сарадњи са Америчким саветом и уз подршку амбасаде САД, и ове јесени организовали смо почетни курс енглеског језика, у оквиру програма BEL+. После уводног двочаса, 12. новембра полазници су имали оријентациони тест знања језика, 14. децембраКурс води Милена Николић, професор енглеског језика, а часови се одржавају два пута недељно. 

...

Детаљније

09/12/2019