Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2018. - ДЕЧИЈИ ВАШАР

Као и сваке године и ове године је одржан традиционални дечији вашар на тргу испред Општине.

...

Детаљније

05/10/2018

"Моја омиљена књига"

Током Дечје недеље, нашу Библиотеку посетили су и ученици првог разреда ОШ "Вук Караџић" и подручно одељење из Јасенице и Карбулова, са својим учитељицама. Они су учествовали у радионици "Моја омиљена књига". Деца су сазнала шта чини књигу, шта је насловна страна, ко су писци, а ко илустратори. Разговарали смо и ко све може бити књижевни јунак, које особине мора да поседује књижевни јунак и који су им омиљени књижевни јунаци. У креативном делу радионице деца су цртала своју омиљену књигу и омиљеног јунака. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

 
...

Детаљније

05/10/2018

Караоке

На дечјем одељењу Библиотеке, а поводом обележавања Дечје недеље, одржано је вече караока. Учесници су били ученици основних школа.

...

Детаљније

05/10/2018

Дечја недеља 2018.- Јабуковац

Едукативна радионица " Важност читања", одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу у сарадњи са ученицима шестог разреда ОШ " Јован Јовановић Змај" Јабуковац, и њиховим наставником књижевности Миланом Ђорђевићем. Дотакли смо се и теме овогодишње Дечје недеље " Моје је право да живим срећно и здраво". Превенција и заштита деце од насиља и подстицање толеранције.Промовисање љубави, блискости, право на игру, стваралаштво, културу и креативност као и квалитетно слободно време уз добру књигу.

...

Детаљније

05/10/2018

Прваци ОШ "Бранко Радичевић"

Током Дечје недеље, нашу Библиотеку посетили су прваци ОШ "Бранко Радичевић". Деца су погледала презентацију "Шта је књига". Сазнали су како настају књиге, шта су писци, а шта илустратори, које све књиге има у библиотеци. Такође, разговарали смо и колико је важно читање и како да развијемо читалачке навике. Сви прваци добили су чланске карте Библиотеке.

...

Детаљније

05/10/2018