Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ЧЕТВРТИ МАСТЕРС КВИЗ ТУРНИР

ЧЕТВРТИ МАСТЕРС КВИЗ ТУРНИР 9. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ У НЕГОТИНУ
Квиз мастерс у организацији Српске квиз асоцијације (СКА), одржаће се у недељу, 9. априла 2017. године,у просторијама на дечјем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин, са почетком у 12 сати. Такмичење организује Српска квиз асоцијација.
Тест се састоји од 200 питања и ради се у два дела од по сат времена, са паузом између. Питања су различите тежине, са широком распрострањеношћу области и равномерно распоређена како ниједна област не би била фаворизована.

...

Детаљније

07/04/2017

Едукативна радионица - огранак Јабуковац

Поводом Међународног дана дечје књиге, у огранку Библиотеке у Јабуковцу одржане две радионице са ученицима трећег разреда и са ученицима продуженог боравка из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца.Промовисана је дечја књижевност. 

...

Детаљније

07/04/2017

Квиз "Шта знаш о бајкама?"

На дечјем одељењу Библиотеке одржан је квиз за предшколце "Шта знаш о бајкама?".
Учесници квиза били су: предшколска група ПУ "Пчелица" са васпитачицама Сандром Алавук и Златом Станисављевић и предшколска група-забавиште са васпитачицом Славицом Максимовић. Квиз је одржан поводом Међународног дана књиге за децу. Деца су се такмичила у познавању бајки, одговарала на питања у квизу, препознавала ликове из бајки. Победник квиза је предшколска група васпитачица Сандре Алавук и Злате Станисављевић. Сви учесници били су награђени пригодним поклонима.

 
...

Детаљније

07/04/2017

Међународни дан дечје књиге

У свету се од 1967. године 2. априла прославља Међународни дан дечје књиге. На тај дан је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу. У четвртак, 30. марта одржана је креативна радионица "Књига-најбољи друг" са ученицима ОШ "Вера Радосављевић" и учитељицом Слободанком Петровић. Деца су разговарала о књигама, зашто воле да читају, које су им најомиљеније књиге, прелиствала неке од најзанимљивијих књига из нашег фонда. У креативном делу направили су и илустровали своју омиљену књигу.
У понедељак, 3. априла, са нама су се дружили ученици ОШ "12. септембар" са својим наставницима, у креативној радионици "Андерсенове бајке". Деца су прегледала сликовнице са мотивима Андерсенових бајки, одгледала цртани филм, а на крају су цртала омиљене ликове из бајки Ханса Кристијана Андерсена. Њихови радови изложен...

Детаљније

07/04/2017

Предавање за пољопривреднике

У оквиру пројекта "Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији", који спроводи Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО), одржано је предавање "Прилагођавање сточарске производње климатским променама", у четвртак, 23. марта, у промотивној сали на дечјем одељењу. Предавање је реализовано у сарадњи са ПССС Неготин.

...

Детаљније

24/03/2017