Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Продајна изложба издавачке куће "Архипелаг"

Продајна изложба издавачке куће "Архипелаг", на одељењу за одрасле, трајаће до краја новембра. Искористите прилику да купите књиге по сајамским ценама!

...

Детаљније

21/11/2017

Представљање антологије: "Читање Италије"

У оквиру пројекта "Лимес", 15. новембра у 18 часова одржана је презентација Италијанског института за културу и издавачке куће Архипелаг, у новој сали на дечјем одељењу. 
У програму су учествовали Давиде Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду, који је представио делатност Института и Гојко Божовић, директор и главни уредник издавачке куће Архипелаг, који је представио издавачку делатност Архипелага. Такође, представљена је и антологија - "Читање Италије", чији први део представља одломке савремене италијанске прозе. Књига је настала у сарадњи Института и Архипелага. Ускоро треба да буде објављен и други део у коме ће бити заступљена савремена италијанска есејистика.

Програм су улепшали ученици Уметничке школе ''Стеван Стојановић-Мокрањац''. 

...

Детаљније

16/11/2017

ВРЕМЕПЛОВ завичајног одељења Библиотеке

 

 

Лист "Крајина", 1956. година, бр. 11

...

Детаљније

13/11/2017

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је радионица: "Опстанак јесетри-прилика за развој наше заједнице" . Радионицу је одржала WWF, светска организација за природу.
WWF,светска организација за природу је једна од највећих, широм света признатих, независних организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља.

...

Детаљније

08/11/2017

Семинар

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, одржан je семинар "Читалачки клубови у библиотеци". Поред нашх библиотекара семинару су присуствовали и библиотекари из школских библиотека, Народне библиотеке Бор и Библиотеке "Центар за културу" Кладово. Предавач на семинару била је Јелена Бенић.

...

Детаљније

08/11/2017