Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Откуп књига

Део нових књига из откупа Министарства културе Републике Србије

 
...

Детаљније

27/07/2017

Едукативно-креативна радионица "Бајкотека"

 На дечјем одељењу Библиотеке, у оквиру манифестације "Неготинско лето", одржана је едукативно-креативна радионица "Бајкотека". У нашој радионици учествовала су деца из Предшколске установе "Пчелица". Деца су сазнала шта су бајке, који су ликови у бајкама и зашто је важно читати бајке. Читали смо неке од најпознатијих бајки и приказали неке екранизоване бајке. На крају радионице организован је квиз "Шта знаш о бајкама", где су деца показала своје знање о бајкама. Такође, приређена је и изложба књига бајки из фонда дечје библиотеке.

...

Детаљније

25/07/2017

Отварање изложбе о Борисаву Станковићу

У оквиру програма Неготинско лето 2017, на одељењу за одрасле отворена је изложба посвећена животу и стваралаштву Борисава-Боре Станковића (1876-1927), познатог приповедача, романсијера и драмског писца. Ауторка ове фото документационе изложбе је Олга Красић Марјановић, библиотекар саветник, из Библиотеке града Београда. После уводне речи в. д. директора, изложбу је отворио Власта Младеновић, уредник културног програма. Изложба ће бити отворена до краја јула.

...

Детаљније

05/07/2017

4. ЈУЛ, СУБНОР

У оквиру обележавања 4. јула, Дана бораца, Општинска организација СУБНОР организовала је и представљање наше књиге "Ђенерали и генерали Неготинске Крајине", аутора Миодрага Б. Јонића, у просторијама СУБНОР-а, 4. јула 2017. године. О књизи су говорили: Миодраг Јонић, Драгољуб Филиповић, Власта Младеновић и Милорад Грбовић.

...

Детаљније

05/07/2017

Промоција књиге "Све је у руци" Маје Јањић

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, у препуној сали, промовисана је књига "Све је у руци" Маје Јањић. Ово је њена друга књига у издању неготинског "Културистока", којом потврђује своју песничку доследност. Песме Маје Јањић, како у рецензији наводи Весна Станковић, проф. српског језика и књижевности, "својом лакоћом у ритму, јасним стиховима и племенитим порукама које су намењене другима и себи, упућују нас на поновно читање и наводе на размишљање о људима и свету који нас окружује".
У програму су учествовали: Власта Младеновић, уредник, Весна Станковић, рецезент, Јана Чеклановић, рецитатор и аутор. Гост вечери била је вокална група "Класје" коју води учитељица Душица Ђурђић.

...

Детаљније

08/06/2017