Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Брзалице

На дечјем одељењу Библиотеке одржано је такмичење у говорењу брзалица за ученике од 1. до 4. разреда основних школа.Сви учесници награђени су чланском картом Библиотеке, захвалницом и беџом.

...

Детаљније

14/10/2019

Ђачки парламент

Дечја недеља је почела седницом ђачких парламената на дечјем одељењу Библиотеке.Тема је била "Ми и медији -моје право на изражавање". О овој теми говориле су Јованка Станојевић, новинар и директор Дома културе и Сузана Сиротовић, библиотекар. Ученици основних и средњих школа, чланови ђачких парламената са својим наставницима, такође су дискутовали и износили своје мишљење о овој теми.

...

Детаљније

14/10/2019

Дечја недеља-колективне посете

На дечјем одељењу Библиотеке обележава се Дечја недеља многобројним програмима и едукативним радионицама. Теме едукативних радионица су: "Књиге и библиотеке-некад и сад", "Важност читања", "Уз књиге се лепше расте". Учесници радионица су деца ПУ "Пчелица", ученици ОШ "12. септембар", ученици од 1. до 4. разреда основних школа(ОШ "Вера Радосављевић", ОШ "Вук Караџић", ОШ "Бранко Радичевић") са својим учитељицама. Свим предшколцима и првацима Библиотека поклања годишњу чланарину, као и учесницима радионица који желе да постану чланови Библиотеке.

...

Детаљније

14/10/2019

Промоција часописа "Библиопис"

У оквиру пратећих манифестација овогодишњих Мокрањчевих дана, одржана је промоција двоброја часописа "Библиопис" (књижевност, уметност, култура и библиотекарство), 13-14, у промотивној сали Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин. Часопис су представили: Власта Младеновић, уредник, Гордана Kрајачић, музиколог и публициста, Милорад Грбовић, директор и Саша Скалушевић, песник. Часопис Библиопис је један од запажених и значајних часописа у српској периодици - како је истакнуто на промоцији - јасно профилисан и отворен за све поетике и ствараоце из Србије и региона.

...

Детаљније

08/10/2019

„РАТНА СПОМЕНИЦА НЕГОТИН И КРАЈИНА – НАТО АГРЕСИЈА"

У дворишту Историјског архива Неготин, пред бројном публиком, синоћ је представљена књига „Ратна споменица Неготин и Крајина – НАТО агресија, 20 година касније“: Књигу су, као заједничко издање, објавили Историјски архив и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“.
Присутнима су се прво обратили представници издавача, Ненад Војиновић, директор Историјског архива и Милорад Грбовић, директор Библиотеке, а потом и приређивачи, Никола Плавшић и Драгољуб Филиповић.
Специјални гост на промоцији књиге био је Золтан Дани, командант јединице ПВО, која је оборила авион F-117, 27. марта 1999. године, у атару села Буђановици, чувени, „невидљиви“ амерички ловац. На крају програма, Золтан Дани, коме је ово била друга посета нашем граду, одговарао је на бројна питања публике, а потом и п...

Детаљније

08/10/2019