Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

СРБИ И ПУШКИН

Позивамо вас на књижевно-историјско предавање на тему: СРБИ И ПУШКИН
Говори: Радојка Тмушић Степанов, среда, 9. јун у 19 часова, промотивна сала, дечје одељење; уз поштовање прописаних мера заштите од КОВИД-а 19.
Добро дошли!
...

Детаљније

07/06/2021

ЖИРИРАЊЕ НА ТАКМИЧЕЊУ ЗА ЧИТАЛАЧКУ ЗНАЧКУ

Жири у саставу: Радојка Плавшић, професор српског језика и књижевности и Драгана Јаћимовић, магистар ликовних уметности, почео је са жирирањем читалачких дневника. Бирају се најлепше написани и најлепше илустровани дневници. Пред жиријем је, нимало лак задатак, да изабере најбоље дневнике међу 100 пристиглих дневника наших основаца. Резултати Такмичења за читалачку значку биће познати до краја ове недеље. Члановима жирија желимо успешан рад, а свим такмичарима много среће.

 
...

Детаљније

03/06/2021

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА У ОГРАНКУ БИБЛИОТЕКЕ У ЈАБУКОВЦУ

У огранку Библиотеке у Јабуковцу одржана је креативна радионица: "Измишљена прича". Деци је прочитано неколико кратких прича, а затим су сами смишљали своје приче. Циљ радионице је да мотивишемо ученике за читање, подстичемо машту и развијамо креативност код деце. Такође, ово је и један од начина неговања усменог изражавања. Учесници радионице били су ученици другог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца.

 
 
...

Детаљније

21/05/2021

ИЗЛОЖБА КЊИГА ЗА ДЕЦУ: "СЛАВНЕ ДРУЖИНЕ"

На дечјем одељењу Библиотеке постављена је изложба књига "Славне дечје дружине". Легендарне дружине, њихове занимљиве авантуре, "згоде и незгоде", пријатељства и прве љубави су одличан избор за читање за наше најмлађе кориснике.

...

Детаљније

18/05/2021

У организицији Националне службе за запошљавање и Регионалне агенције за развој источне Србије, РАРИС, у среду и петак, у промотивној сали Библиотеке, одржана је дводневна обука за почетнике у бизнису.

...

Детаљније

17/05/2021