Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

СРЕЋНА НОВА 2019. ГОДИНА!

 

...

Детаљније

28/12/2018

Промоција часописа "Буктиња"

У промотивној сали Библиотеке одржана је промоција часописа "Буктиња", двоброја 55-56/2018. О часопису су говорили: Саша Скалушевић, Милоје Димиресковић, Марко Костић, Никола Дојчиновић и Власта Младеновић. 
Буктиња је задржала своју концепцију, тако да су објављени прилози познатих српских писаца, као и завичајних. У овом двоброју објављен је крајински портрет Власте Младеновића, што ће бити пракса и у следећим двобројевима часописа. Поред књижевних прилога објављени су и ликовни прилози и овога пута је заступљен стрип.

...

Детаљније

27/12/2018

ПОСЕТА ЧЛАНИЦА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА

У петак, 21. децембра одељење за одрасле колективно су посетиле чланице Удружења пензионера. После кратког упознавања са историјатом Библиотеке, са нашим гошћама смо разговарали и књижевности, књигама и читању. Све чланице удружења које су биле у посети добиће чланску карту библиотеке, а договорено је да се овакви састанци одржавају и убудуће.

...

Детаљније

24/12/2018

Тимочки научни торнадо 2018

У ОШ "Вук Караџић" одржан је четврти Тимочки научни торнадо, у суботу, 22. децембра 2018. године. Посетиоци су имали прилику да виде нова издања научно популарне литературе из фонда нашег дечјег одељења.

...

Детаљније

24/12/2018

Промоција књиге: "На фронту и у позадини"

У промотивној сали Библиотеке одржана је промоција књиге: "На фронту и у позадини", ауторке Јелице Илић, вишег кустоса и историчара Народног музеја у Зајечару. Књигу је објавила зајечарска библиотека поводом века од ослобођења Зајечара у првом светском рату.
О књизи су говорили: ауторка, директор зајечарске библиотеке Бобан Ђорђевић и директор неготинске библиотеке Милорад Грбовић.

...

Детаљније

24/12/2018