Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Неготинску Народну библиотеку "Доситеј Новаковић" посетио је др Милан Младеновић, књижевник, филозоф и издавач који је разговарао са библиотекарима и корисницима на тему савремена књижевност и култура.

...

Детаљније

27/08/2020

КЊИГЕ НА ДАР

Наша Библиотека добила је на поклон 15 књига, аутора Јовице Ђурђића. Захваљујемо се писцу на овом дивном поклону. www.jovicadjurdjic.com

...

Детаљније

18/08/2020

IN MEMORIAM

Исидора Бјелица (Сарајево, 10. децембар 1967 — Београд, 5. август 2020)

Рођена је у Сарајеву 10. децембра 1967. године где је и завршила гимназију. Затим је завршила Факултет драмских уметности у Београду (одсек драматургија) и магистрирала на истом. Објавила преко шездесет књига, педесет под својим именом, петнаест под псеудонимом. Скоро све њене књиге су бестселери који су доживели и по десет, петнаест издања. Најпопуларнији су: "Спас", "Спас 2", "Сама", "Волети и умрети на Kарибима", "Љубав у Тунису", "Мој деда Луј Витон", "Тајни живот славних Српкиња", "Принцезе ди Монтенегро", "Дама из Монака", "Српкиња" – продате су десетине хиљада примерака.

*слика* -  Наши библиотекари са Исидором Бјелицом, Сајам књига, 2014.

 

 

 
...

Детаљније

07/08/2020

 

На конкурсу Министарства културе и информисања за откуп одабраних наслова публикација објављених у 2019. години на српском језику и језицима националних мањина у Републици Србији, у штампаној и/или електронској форми (CD/DVD издања), за мрежу јавних библиотека на територији Републике Србије, одабрана је и књига Велимира - Микија Траиловића, "Прахово, од римског доба до данас", које смо, заједно са Музејом Крајине и Историјским архивом, објавили крајем 2019. године.

...

Детаљније

02/07/2020

ОБУКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

У организацији Националне службе за запошљавање, филијала Неготин и Регионалне агенције за развој источне Србије РАРИС, одржана је обука за почетнике у бизнису. Обуци је присуствовало десет незапослених лица са евиденције НСЗ, 25. и 26. јуна 2020. године.
Циљ обуке је стицање предузетничких знања и вештина потребних за покретање сопственог бизниса. Обуку је водио Бобан Костандиновић, из РАРИС-а.
Обука је реализована у просторијама на дечјем одељењу Библиотеке, уз поштовања свих превентивних мера заштите.

...

Детаљније

02/07/2020