Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Новогодишња честитка

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је новогодишња радионица са децом ОШ "12. септембар". Деца су прелистале књиге које говоре о Новој години и Божићу, а затим су правили новогодишње честитке. Њихове честитке изложене су на дечјем одељењу Библиотеке.

 
...

Детаљније

21/12/2018

Округли сто на тему: "Читање и читалачке навике"

На дечјем одељењу Библиотеке одржан је округли сто на тему: "Читање и читалачке навике", поводом 14. децембра Дана библиотекара. Округли сто приређен је за ученике основних школа, у преподневним сатима, а за наставнике и родитеље у поподневним.
Учесници округлог стола били су: Слађана Јонић,психолог ОШ "Вера Радосављевић"; Виолета Лазић, учитељица ОШ "Бранко Радичевић; Драгица Јанковић, логопед ОШ "12. септембар";Оливера Михајловић, професор српског језика ОШ "Вера Радосављевић"; Радмила Дамјановић, школски библиотекар ОШ "Вук Караџић" и Маја Манић, библиотекар дечјег одељења. Такође, о важности читања говорили су и ученици, чланови Библиотеке: Милица Јевремовић, 7. разред ОШ "Бранко Радичевић"; Андријана Марић, 5. разред ОШ "Вера Радосављевић" и Немања Пешић, 5. разред ОШ "Вук Караџић".
Мото пре...

Детаљније

13/12/2018

Креативна радионица: "Израда граничника за књиге"

На дечјем одељењу Библиотеке, у сусрет Дану библиотекара, 14. децембру, одржана је креативна радионица: "Израда граничника за књиге". Радионица је одржана са ученицима 2/1 разреда ОШ "Вук Караџић". Деца су правила граничнике за књиге које ћемо поделити учесницима округлог стола, који ће се одржати у Библиотеци, а на тему: "Читање и читалачке навике".

...

Детаљније

08/12/2018

У СУСРЕТ ЗИМИ

У оквиру редовних посета, подручно одељење из Јасенице са учитељицом Иреном Јовић, данас су посетили Библиотеку. Истраживали су на тему зима. Своје истраживање употребиће за припрему Новогодишње приредбе за своју школу.

...

Детаљније

03/12/2018

Књижевни конкурс за награду "ЧИКА АНДРА"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ “ЧИКА АНДРА”

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ЧИКА АНДРА“

Награда „Чика Андра“, која носи име по дечијем песнику Андри Франичевићу из Јабуковца, има за циљ подстицај дечијег стваралаштва. Ова награда додељује се за песничко стваралаштво.

Детаљније

27/11/2018