Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ЛЕТЊИ МИНИ САЈАМ КЊИГА

У сарадњи са агенцијом Only Smiley из Ниша, организовали смо летњи мини сајам, књига на Тргу Ђорђа Станојевића.
У понуди су заступљене књиге бројних издавачких кућа, тако да љубитељи писане речи, свих узраста и интересовања могу пронаћи одговарајуће штиво, по повољним ценама.
Сајам ће трајати до половине августа 2020. године.

...

Детаљније

02/07/2020

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА - ОБАВЕШТЕЊЕ

Дечје одељење Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин наставља са реализацијом манифестације "Читалачка значка", која се због датих околности одлаже за септембар месец. Молимо све ученике који су узели учешће у овој манифестацији да наставе да читају и воде своје читалачке дневнике. Дневнике могу доставити до 19. септембра 2020. године на дечје одељење Библиотеке, након чега ће бити одржана завршна манифестација, као и додела награда за најбоље писце, најбоље илустраторе и најбоље говорнике. Наша Библиотека жели да похвали и награди труд свих ученика основних школа који су читали и писали своје читалачке дневнике.

...

Детаљније

04/06/2020

ОБАВЕШТЕЊЕ

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ“ ПОЧЕЛА ЈЕ ДА РАДИ СА КОРИСНИЦИМА 0Д 11. МАЈА 2020. ГОДИНЕ

 

 

РАДНО ВРЕМЕ СА КОРИСНИЦИМА ЈЕ ОД 8-13  И ОД 14-19 ЧАСОВА

 МОЛИМО ЧЛАНОВЕ И КОРИСНИКЕ ПРОСТОРА БИБЛИОТЕКЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ ЗДРАВСТВЕНИХ ПРЕПОРУКА И СПРЕЧАВАЊА МОГУЋНОСТИ ШИРЕЊА КОРОНАВИРУСА:

ПРИЛИ...

Детаљније

11/05/2020

КЊИГА "НЕГОТИНСКЕ ПИВНИЦЕ" У ЕЛЕКТРОНСКОЈ ВЕРЗИЈИ

Књигу "Неготинске пивнице" приредили су др Зоран Ђукановић и проф. Арналдо Бибо Чекини, а издао је Италијански институт за културу, из Београда. Књига је представљена у Београду, у септембру 2019. године, а у плану је и представљање књиге у Неготину. 
Како наводи издавач, "Књига представља финални резултат активности које су почете 2011. године у оквиру сарадње између Општине Неготин, Архитектонског факултета Универзитета у Београду и програма Public art & Public Space, заједно са другим академским, јавним и приватним интитуцијама као и стручњацима из Италије, Србије и других земаља.
Пројекат, на коме је учествовало више од 100 студената, има за циљ ревитализацију и реконструкцију пивница Неготинске крајине и представља важан корак у побољшању комуникације и сарадње између јавног и приватног сектора."
Књига ...

Детаљније

30/04/2020

УПУТСТВО O МЕРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗА CORONA VIRUS - COVID-19

У одељку "ДОКУМЕНТА" (почетна страна, испод календара попуста и е-каталога) ИНФОРМИШИТЕ СЕ о мерама превенције и заштите у циљу даљег спречавања ширења Корона вируса. Докуменат је такође у дигиталном PDF формату.

...

Детаљније

30/04/2020