Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Тимочки научни торнадо 2018

У ОШ "Вук Караџић" одржан је четврти Тимочки научни торнадо, у суботу, 22. децембра 2018. године. Посетиоци су имали прилику да виде нова издања научно популарне литературе из фонда нашег дечјег одељења.

...

Детаљније

24/12/2018

Промоција књиге: "На фронту и у позадини"

У промотивној сали Библиотеке одржана је промоција књиге: "На фронту и у позадини", ауторке Јелице Илић, вишег кустоса и историчара Народног музеја у Зајечару. Књигу је објавила зајечарска библиотека поводом века од ослобођења Зајечара у првом светском рату.
О књизи су говорили: ауторка, директор зајечарске библиотеке Бобан Ђорђевић и директор неготинске библиотеке Милорад Грбовић.

...

Детаљније

24/12/2018

Новогодишња честитка

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је новогодишња радионица са децом ОШ "12. септембар". Деца су прелистале књиге које говоре о Новој години и Божићу, а затим су правили новогодишње честитке. Њихове честитке изложене су на дечјем одељењу Библиотеке.

 
...

Детаљније

21/12/2018

Округли сто на тему: "Читање и читалачке навике"

На дечјем одељењу Библиотеке одржан је округли сто на тему: "Читање и читалачке навике", поводом 14. децембра Дана библиотекара. Округли сто приређен је за ученике основних школа, у преподневним сатима, а за наставнике и родитеље у поподневним.
Учесници округлог стола били су: Слађана Јонић,психолог ОШ "Вера Радосављевић"; Виолета Лазић, учитељица ОШ "Бранко Радичевић; Драгица Јанковић, логопед ОШ "12. септембар";Оливера Михајловић, професор српског језика ОШ "Вера Радосављевић"; Радмила Дамјановић, школски библиотекар ОШ "Вук Караџић" и Маја Манић, библиотекар дечјег одељења. Такође, о важности читања говорили су и ученици, чланови Библиотеке: Милица Јевремовић, 7. разред ОШ "Бранко Радичевић"; Андријана Марић, 5. разред ОШ "Вера Радосављевић" и Немања Пешић, 5. разред ОШ "Вук Караџић".
Мото пре...

Детаљније

13/12/2018

Креативна радионица: "Израда граничника за књиге"

На дечјем одељењу Библиотеке, у сусрет Дану библиотекара, 14. децембру, одржана је креативна радионица: "Израда граничника за књиге". Радионица је одржана са ученицима 2/1 разреда ОШ "Вук Караџић". Деца су правила граничнике за књиге које ћемо поделити учесницима округлог стола, који ће се одржати у Библиотеци, а на тему: "Читање и читалачке навике".

...

Детаљније

08/12/2018