Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

У СУСРЕТ ЗИМИ

У оквиру редовних посета, подручно одељење из Јасенице са учитељицом Иреном Јовић, данас су посетили Библиотеку. Истраживали су на тему зима. Своје истраживање употребиће за припрему Новогодишње приредбе за своју школу.

...

Детаљније

03/12/2018

Књижевни конкурс за награду "ЧИКА АНДРА"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ “ЧИКА АНДРА”

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ЧИКА АНДРА“

Награда „Чика Андра“, која носи име по дечијем песнику Андри Франичевићу из Јабуковца, има за циљ подстицај дечијег стваралаштва. Ова награда додељује се за песничко стваралаштво.

Детаљније

27/11/2018

Књижевни конкурс за награду "МИРКО ПЕТКОВИЋ"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ “МИРКО ПЕТКОВИЋ” 

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању,

Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „МИРКО ПЕТКОВИЋ“

Награда „Мирко Петковић“ додељује се за књижевно стваралаштво: поезија, кратка про...

Детаљније

27/11/2018

"Причала је мени моја бака"

Радионица "Причала је мени моја бака", одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу.Циљ је развијање способности говорног изражавања. Осмишљена је да деца путем говорних активности осете задовољство и слободу изражавања себе.( изражавање осећања, препричавање, описивање итд.) Идеја је била да учесници радионице испричају смешан догађај, бајку, басну, причу коју су чули од својих баки, дека, родитеља и које се преносиле с колена на колено.

...

Детаљније

27/11/2018

20. НОВЕМБАР- МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.
Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.
Поводом овог значајног датума, Библиотеку су посетили ученици ОШ ''Вук Караџић'', одељење II/2 са својом учитељицом Слађаном Петковић Констандиновић. Деца су погледала презентацију ''Дечја права'', у којој су упознати са својим прав...

Детаљније

21/11/2018