Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Књижевни конкурс за награду "МИРКО ПЕТКОВИЋ"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ “МИРКО ПЕТКОВИЋ” 

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању,

Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „МИРКО ПЕТКОВИЋ“

Награда „Мирко Петковић“ додељује се за књижевно стваралаштво: поезија, кратка про...

Детаљније

27/11/2018

"Причала је мени моја бака"

Радионица "Причала је мени моја бака", одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу.Циљ је развијање способности говорног изражавања. Осмишљена је да деца путем говорних активности осете задовољство и слободу изражавања себе.( изражавање осећања, препричавање, описивање итд.) Идеја је била да учесници радионице испричају смешан догађај, бајку, басну, причу коју су чули од својих баки, дека, родитеља и које се преносиле с колена на колено.

...

Детаљније

27/11/2018

20. НОВЕМБАР- МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.
Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.
Поводом овог значајног датума, Библиотеку су посетили ученици ОШ ''Вук Караџић'', одељење II/2 са својом учитељицом Слађаном Петковић Констандиновић. Деца су погледала презентацију ''Дечја права'', у којој су упознати са својим прав...

Детаљније

21/11/2018

Међународни дан толеранције

На дечјем одељењу Библиотеке обележен је Међународни дан толеранције, 16. новембар, у сарадњи са ученицима 6/1, 6/3 и 8/1 одељења ОШ "Вук Караџић" и њиховим наставницима. Деци је приказана презентација "Толеранција и дискриминација", одгледали су и кратак филм о толеранцији, а затим смо разговарали о предрасудама, вршњачком насиљу, нетолеранцији и различитим нивоима толеранције. Представљене су им књиге из фонда Библиотеке, које говоре о тоеранцији, ненасилној комуникацији, конфликтима, а које су им доступне на коришћење. На крају, сви ученици су написали шта за њих значи бити толерантан. Њихове поруке биће изложене на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

19/11/2018

Међународни дан толеранције - Јабуковац

У петак, 16. новембра у огранку Библиотеке у Јабуковцу обележен је Међународни дан толеранције.Кроз разговор, презентовано је деци значај толеранције и поштовање различитости међу људима.И ученици су активно учествовали у разговору и изнели своје ставове.На крају, у креативном делу израдили пано на тему "Толеранција" и "Сви смо различити и једнаки", уз издвајање кључних појмова.

...

Детаљније

19/11/2018