Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Едукативно-креативна радионица: "Саобраћај мога краја

На дечјем одељењу Библиотеке настављено је с реализацијом пројекта "Грађење односа припадности заједници", који реализују ученици 2. разреда ОШ "12. септембар" и забавишне групе ПУ "Пчелица" са дечјим одељењем Библиотеке. Одржана је едукативно-креативна радионица "Саобраћај мога краја". Деца су упозната са врстама саобраћаја, какав је саобраћај у нашем крају, разговарали о превозним средствима некад и сад. Прегледали су и књиге о саобраћају и превозним средствима из фонда дечје библиотеке, а на крају су илустровала пано "Саобраћај мога краја".

 
...

Детаљније

28/02/2020

ПАЛЧИЦА-ХАНС КРИСТИЈАН АНДЕРСЕН

Деца ПУ ''Пчелица'' са својим васпитачицама Сандром Алавук, Дијаном Михаиловић и Мирјаном Јовановић, поново су били гости дечјег одељења Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић''. Успешно настављамо сарадњу, слушамо и гледамо бајке у Библиотеци. Овом приликом уживали смо у бајци ''Палчица''.

...

Детаљније

26/02/2020

ПРИЈАВЕ ЗА НОВИ КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА BELL+

Пријава за летњи семестар бесплатног курса енглеског језика BELL+ је почела. Пријава је доступна на https://www.surveymonkey.com/r/BELLSPRING20… а рок за пријаву је 5. март 2020. године. Курс је организован у сарадњи са Америчким сав...

Детаљније

26/02/2020

ЗАВРШЕН ПОЧЕТНИ КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА BELL+

 Почетни бесплатни курс енглеског језика Beginner English Language Learning Plus – BELL+, успешно је завршен.На последњем часу, који је одржан 18. фебруара, свих 13 полазника добили су сертификате.Курс је организован под покровитељством Амбасаде САД и у сарадњи са Америчким саветом за међународно образовање.Летњи семестар почиње 16. марта 2020. године.

...

Детаљније

26/02/2020

ЗЛАТОКОСА И ДРУГЕ БАЈКЕ

Малишани ПУ ''Пчелица'', са својим васпитачицама Сандром Алавук, Дијаном Михаиловић и Мирјаном Јовановић, посетили су дечје одељење Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић''. Овом приликом деца су уживала слушајући бајку ''Златокоса'', али су се, такође, упознала и са другим бајкама из нашег богатог књижног фонда.

...

Детаљније

14/02/2020