Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

    Међународни дан дечје књиге обележили смо online радионицом са предшколцима ПУ "Пчелица". Радионица је посвећена Хансу Кристијану Андерсену и његовим бајкама. Деца су слушала бајку "Палчица", а затим илустровала омиљене делове бајке. Изложба њихових радова биће на дечјем одељењу Библиотеке.
    Међународни дан књиге за децу (International Children's Book Day — ICBD) обележава се 2. априла. Установљен 1967. године на основу одлуке Унеска, како би се деци слала порука о магији књижевног надахнућа и важности развијања љубави према писаној речи. Дан књиге за децу прославља се на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, творца многих бајки  које су обележиле детињство генерација деце широм планете.
 https://www.youtube.com/watch?v=5g767Dvw0aA&t=3s
...

Детаљније

02/04/2021

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ОДЕЉЕЊУ ЗА ОДРАСЛЕ

 ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ОДЕЉЕЊУ ЗА ОДРАСЛЕ: "КЊИГА СМЕХА И НЕЗАБОРАВА"

 1. април - Међународни дан шале

 

 
 
 
...

Детаљније

02/04/2021

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ БИБЛИОТЕКЕ: "ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА"
 
"Ништа на овом свету није тако неодољиво заразно као смех и добар хумор",Чарлс Дикенс.
 
Поводом 1. априла, Међународног дана шале, на дечјем одељењу Библиотеке приређена је изложба књига вицева и шала.
...

Детаљније

02/04/2021

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА  ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКAТ "НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ" НЕГОТИН У ОБЛАСТИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА
 
Министарство културе и информисања Републике Србије у оквиру финансирања и суфинансирања пројеката из области дигитализације културног наслеђа, а по расписаном јавном конкурсу, подржало је пројекат Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ из Неготина, у износу од 600.000 динара. Планирана је набавка А3 скенера, одговарајуће рачунарске конфигурације, лап-топа, уређаја за складиштење података, сервера и уређаја за напајање (УПС-а). Набавком, инсталацијом и повезивањем опреме, биће створена неопходна техничка инфраструктура за почетак дигитализације библиотечке грађе.
...

Детаљније

26/03/2021

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ БИБЛИОТЕКЕ: "ЗЕЛЕНО, ВОЛИМ ТЕ, ЗЕЛЕНО!"

...

Детаљније

24/03/2021