Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Међународни дан толеранције

На дечјем одељењу Библиотеке обележен је Међународни дан толеранције, 16. новембар, у сарадњи са ученицима 6/1, 6/3 и 8/1 одељења ОШ "Вук Караџић" и њиховим наставницима. Деци је приказана презентација "Толеранција и дискриминација", одгледали су и кратак филм о толеранцији, а затим смо разговарали о предрасудама, вршњачком насиљу, нетолеранцији и различитим нивоима толеранције. Представљене су им књиге из фонда Библиотеке, које говоре о тоеранцији, ненасилној комуникацији, конфликтима, а које су им доступне на коришћење. На крају, сви ученици су написали шта за њих значи бити толерантан. Њихове поруке биће изложене на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

19/11/2018

Међународни дан толеранције - Јабуковац

У петак, 16. новембра у огранку Библиотеке у Јабуковцу обележен је Међународни дан толеранције.Кроз разговор, презентовано је деци значај толеранције и поштовање различитости међу људима.И ученици су активно учествовали у разговору и изнели своје ставове.На крају, у креативном делу израдили пано на тему "Толеранција" и "Сви смо различити и једнаки", уз издвајање кључних појмова.

...

Детаљније

19/11/2018

Креативна радионица "Кишни дан"

Креативна радионица " Кишни дан", одржана је у петак 2. новембра 2018. године, у огранку Библиотеке у Јабуковцу.

...

Детаљније

05/11/2018

СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ 2018

Током октобра учествовали смо на два стручна семинара за усавршавање запослених, које је организовала матична установа, НБ Бор.
Први семинар, на тему "Дигитални репозиторијуми у библиотечко-информационој делатности", одржан је 15. октобра, а други, на тему "Видљивост библиотека и библиотекара у јавности: писменост, промоције, портфолио", одржан је 29. октобра 2018. године.

...

Детаљније

02/11/2018

ПОЧЕО БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У понедељак, 29. октобра почео је бесплатан једносеместрални курс енглеског језика. Програм BELL+, под покровитељством Амбасаде САД у Србији, организовао је Амерички савет и намењен је полазницима старијим од 18 година, у циљу унапређења квалификација неопходних на савременом тржишту рада.
Часови се одржавају два пута недељно, у термину 17:30-19:00, у нашој сали на дечјем одељењу. Предавач је Милијана Ђурић, мастер професор енглеског језика.
Захваљујемо се на на Америчком савету на одлуци да програм BELL+ организује и у Неготину, пошто су овим програмом обухваћени градови у којима постоји Амерички кутак.

...

Детаљније

02/11/2018