Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Посета првака

Дечје одељење Библиотеке посетили су прваци ОШ "Вук Караџић" са учитељицама Ружицом Стојимировић, Слађаном Петковић Констандиновић и Драганом Митровић, као и прваци ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицом Снежаном Гашић. Такође, гости дечјег одељења Библиотеке били су и прваци из ОШ "Бранко Радичевић" са учитељицама Драгицом Раковић и Јасмином Јаћимовић. Са првацима смо разговарали о важности читања, врстама читања, стицању читалачких навика. Погледали су занимљиве књиге прилагођене њиховом узрасту, а за крај дружења сви су добили чланске карте Библиотеке, као и беџеве.

...

Детаљније

10/10/2017

Креативне радионице - огранак Јабуковац

Едукативно-креативне радионице поводом Дечје недеље одржане у огранку Библиотеке у Јабуковцу.Теме радионица биле су:
1,Дрво пријатељства,
2,Дрво дечјих права,
3,Породично стабло
Учесници радионица били су ученици млађих разреда ОШ " Јован Јовановић Змај" Јабуковац са својим учитељицама Зором Димитријевић,Љиљаном Анђеловић и Бранкицом Гагић.

...

Детаљније

10/10/2017

Дечја недеља - креативне радионице

На дечјем одељењу Библиотеке одржане су креативне радионице: "Настанак писма и књиге" са ученицима 3. разреда ОШ "Вера Радосављевић" и њиховим учитељицама Драганом Ђорђевић и Мирославом Радић. Са ученицима се разговарало о настанку писма, првим књигама, начину писања. Упознали су се са термином калиграфија, као и прибором који се користи за калиграфско писање.
Такође, наши гости били су и ученици 
ОШ "12. септембар" са својим наставницима. Они су у ликовној радионици нацртали радове инспирисане књигама које су прегледали у Библиотеци. На крају дружења позајмили су књиге које су им се највише допале.

...

Детаљније

05/10/2017

Дечја недеља - прваци у Библиотеци

Дечје одељење Библиотеке посетили су прваци ОШ "Вук Караџић" са учитељицама Ружицом Стојимировић, Слађаном Петковић Констандиновић и Драганом Митровић, као и прваци ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицом Снежаном Гашић. Са првацима смо разговарали о важности читања, врстама читања, стицању читалачких навика. Погледали су занимљиве књиге прилагођене њиховом узрасту, а за крај дружења сви су добили чланске карте Библиотеке, као и беџеве.

...

Детаљније

05/10/2017

Рецитовање на страним језицима

У оквиру обележавања Дечје недеље у промотивној сали Библиотеке одржано је и рецитовање на страним језицим за ученике основних школа. Деца су своје рецитаторско умеће показала рецитовањем одабраних стихова на енглеском и немачком језику. Наши гости били су и ученици УШ „Стеван Мокрањац“ са хором "Вивак" и диригентом Драганом Мариновић Симоновић.

...

Детаљније

05/10/2017