Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Поводом обележавања 125 година од рођења Иве Андрића, наша Библиотека одржала је предавање: "За и против Андрића". Том приликом, представљена је књига проф. др Милоша Ђорђевића :"Нова књига о Андрићу". О књизи су говорили: др Предраг Јашовић и аутор.
Музичка пратња на гитари: Михајло Давидовић, 1. разред УШ "Стеван Мокрањац", одсек гитара.

...

Детаљније

21/11/2017

Давиде Скалмани, директор Института и Јелена Радовановић, преводилац, у разговору са Бобаном Стингићем, чланом Привременог органа.

...

Детаљније

21/11/2017

Продајна изложба издавачке куће "Архипелаг"

Продајна изложба издавачке куће "Архипелаг", на одељењу за одрасле, трајаће до краја новембра. Искористите прилику да купите књиге по сајамским ценама!

...

Детаљније

21/11/2017

Представљање антологије: "Читање Италије"

У оквиру пројекта "Лимес", 15. новембра у 18 часова одржана је презентација Италијанског института за културу и издавачке куће Архипелаг, у новој сали на дечјем одељењу. 
У програму су учествовали Давиде Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду, који је представио делатност Института и Гојко Божовић, директор и главни уредник издавачке куће Архипелаг, који је представио издавачку делатност Архипелага. Такође, представљена је и антологија - "Читање Италије", чији први део представља одломке савремене италијанске прозе. Књига је настала у сарадњи Института и Архипелага. Ускоро треба да буде објављен и други део у коме ће бити заступљена савремена италијанска есејистика.

Програм су улепшали ученици Уметничке школе ''Стеван Стојановић-Мокрањац''. 

...

Детаљније

16/11/2017

ВРЕМЕПЛОВ завичајног одељења Библиотеке

 

 

Лист "Крајина", 1956. година, бр. 11

...

Детаљније

13/11/2017