Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Обележен Дан библиотеке

Први пут у својој историји, обележен је Дан неготинске библиотеке, 14. јануар. На тај дан, 1909. године указом краља Петра I Карађорђевића, основане су јавне библиотеке у Неготину и Пироту.Програм обележавања Дана библиотеке имао је два дела. У првом, дневном програму, намењеном деци, представљена је књиге "Роман о Страји", Андреја Јелића Мариокова и "Чаробњак из Сумраковца", Радисава Милића. Поред аутора, о књигама су говорили Бранко Стевановић и Аца Видић. 
У другом делу програма, у 18 сати, представљена је збирка песама Аце Видића, "Бродовље и друге песме", а у наставку програма одржана је промоција часописа "Бранковина".
Модератор програма је био Власта Младеновић, уредник културног и издавачког програма.
О значају обележавања Дана неготинске библиотеке, 14. јануар, када је и добила статус јавне библиотеке, говорио је дире...

Детаљније

18/01/2018

14. ЈАНУАР, ДАН БИБЛИОТЕКЕ.

По први пут, Народна библиотека "Доситеј Новаковић" обележава 14. јануар као Дан библиотеке, у спомен на 14. јануар 1909. године, када су, указом краља Петра I Карађорђевића, основане јавне библиотеке у Неготину и Пироту.
(То су биле прве државне библиотеке за које је обезбеђен годишњи буџет.)

Програм обележавања Дана библиотеке имаће два дела. У првом, дневном програму, намењеном деци, представићемо књиге "Роман о Страји", Андреја Јелића Мариокова и "Чаробњак из Сумраковца", Радисава Милића. Поред аутора, о књигама ће говорити и Бранко Стевановић и Аца Видић. Програм почиње у 13 часова.

У другом делу програма, у 18 сати, представићемо збирку песама Аце Видића, "Бродовље и друге песме", а у наставку програма планирана је промоција часописа "Бранковина".
Д...

Детаљније

11/01/2018

НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА

Поводом наших традиционалних радионица "Новогодишња чаролија", данас су нас посетили предшколци са учитељицом Златом Станисављевић.

...

Детаљније

29/12/2017

Новогодишња чаролија на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке наставили смо са нашом радионицом ''Новогодишња чаролија''.Овог пута, гости су нам била деца из подручних одељења Јасенице и Карбулова. Деца су правила новогодишње честитке, гледали филм о Снешку Белићу и писала своје жеље Деда Мразу. Њихове честитке изложене су на дечјем одељењу.

...

Детаљније

29/12/2017

Тимочки научни торнадо 2017.

У ОШ "Вук Караџић" одржан је трећи Тимочки научни торнадо, у суботу, 23. децембра 2017. године.
Посетиоци су имали прилику да се упознају са научно популарном литературом из наших фондова на дечјем одељењу и одељењу за одрасле, као и часописом "Елементи" који издаје Центар за промоцију науке.

...

Детаљније

26/12/2017