Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ЈЕСЕЊИ КОЛАЖ

Ученици ОШ "Вук Караџић", подручних одељења из Јасенице и Карбулова, са учитељицама Иреном Јовић и Надом Ђурић, наши су дугогодишњи сарадници, који се сваке друге недеље друже са нашим библиотекарима на дечјем одељењу. Тема данашње радионице била је "Јесењи колаж". Деца су донела јесење лишће, цвеће, плодове и направила предиван јесењи колаж који је изложен на дечјем одељењу.

...

Детаљније

26/10/2021

КРЕТИВНА РАДИОНИЦА "НОВАЦ-НЕКАД И САД"

Предшколци вртића "Пчелица" са васпитачицама Тањом Станковић Њењуловић и Сандром Валић Ђорђевић, учествовали су у едукативној радионици "Новац-некад и сад". Разговарали смо са њима о новцу, како су некад људи плаћали, како зарађујемо новац, шта је штедња, који све новац имамо, какав је новац некада био, а какав сад. Деца су разгледала и књиге о новцу из наших фондова.

...

Детаљније

22/10/2021

ЗАВРШЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Дечја недеља на дечјем одељењу Библиотеке у бројкама:
-реализовано 28  креативних радионица
-преко 600 деце посетило је Библиотеку
-изнајмљено преко 1000 књига
- приређена изложба ликовних радова деце вртића "Пчелица" на тему : "У чаробном свету бајки"
-приређена изложба књига које су награђене књижевном наградом "Невен"
-бесплатан упис за сву децу која су посетила Библиотеку током Дечје недеље
...

Детаљније

12/10/2021

УЧЕНИЦИ ПОДРУЧНИХ ОДЕЉЕЊА У БИБЛИОТЕЦИ

Ученици подручних одељења из Трњана и Видровца ОШ "Бранко Радичевић", са учитељицама Милицом Себић, Јованом Родић и Милицом Војиновић, посетили су дечје одељење Библиотеке, где су погледали презентацију "Занимљивости о књигама", прегледали звучне књиге, 3Д и 4Д књиге, а затим су се учланили у библиотеку и позајмили књиге које су им се допале.

...

Детаљније

11/10/2021

КОШАРКАШИ КК "ХАЈДУК ВЕЉКО" У БИБЛИОТЕЦИ

Да спорт и култура иду заједно, показали су нам млади кошаркаши КК "Хајдук Вељко", који су са с својим тренерима, Душаном Мандићем и Жељком Сулићем, посетили дечје одељење Библиотеке, учланили се и позајмили књиге. За кошаркаше је припремљена презентација "Занимљивости о кошарци", као и књиге о кошарци које се налазе у нашем фонду.

...

Детаљније

11/10/2021