Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је радионица: "Опстанак јесетри-прилика за развој наше заједнице" . Радионицу је одржала WWF, светска организација за природу.
WWF,светска организација за природу је једна од највећих, широм света признатих, независних организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља.

...

Детаљније

08/11/2017

Семинар

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, одржан je семинар "Читалачки клубови у библиотеци". Поред нашх библиотекара семинару су присуствовали и библиотекари из школских библиотека, Народне библиотеке Бор и Библиотеке "Центар за културу" Кладово. Предавач на семинару била је Јелена Бенић.

...

Детаљније

08/11/2017

Најактивнији чланови у огранку Библиотеке у Јабуковцу били су ученици четвртог разреда, Ксенија Филчић,Марија Бубуловић и Анастасија Кожицић.На радионици одржаној 3.новембра, имали су улогу библиотекара, и својим другарима продуженог боравка из ОШ "Јован Јовановић Змај"Јабуковац промовисали читање и лепу књижевност за децу.

...

Детаљније

07/11/2017

Народна библиотеке "Доситеј Новаковић" 
Неготин, поводом обележавања Дана библиотеке,представила је књигу "Јавне библиотеке у Србији од 1901. до 1918. године", ауторке др Бранке Драгосавац. О књизи су говорили: Горан Траиловић и Власта Младеновић, уредници књиге и ауторка. Књига је заједничко издање Градске библиотеке Панчево, Народне библиотеке "Стеван Сремац" Ниш и Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин.
Сутрадан, у промотивној сали Библиотеке, одржано је и предавање др Бранке Драгосавац "Културне прилике у Неготину до 1918."

...

Детаљније

03/11/2017

171 ГОДИНА НЕГОТИНСКОГ ЧИТАЛИШТА И СЛАВА СВЕТИ ЛУКА

Народна библиотека ''Доситеј Новаковић'' обележила је 171 годину од оснивања, такође, Библиотека је прославила и славу установе- Светог Луку.
Програм је почео резањем славског колача и свечаном академијом. Уследило је уручивање награда најактивнијим читаоцима и додељене су награде по конкурсу ''Мирко Петковић'' и ''Чика Андра''. Награду ''Мирко Петковић'' добио је Милоје Димиресковић. Награду ''Чика Андра'' добила је Александра Никић а, похваљена је Хелена Шћопуловић.
Награђени читаоци на дечјем одељењу су: Вујовић Сташа и Вујовић Маша,Топљановић Милица,Јевремовић Милица и Голубов Марија. Награђени читаоци одељења за одрасле су: Мировић Анастасија, Светозаревић Јелена и Станисављевић Велиб...

Детаљније

01/11/2017