Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

10. година "Читалиштанца".

Захваљујемо се свим дугогодишњим сарадницима на дивној сарадњи, подршци и помоћи коју су нам пружали ових 10. година. 
Желимо, и надамо се да ће се та сарадња наставити и у наредним годинама.
Захваљујемо се свим учесницима програма поводом обележавања 10. година "Читалиштанца", као и нашим драгим сарадницима на симболичним поклонима.

...

Детаљније

26/12/2017

Креативна радионица: "Новогодишња честитка".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица: "Новогодишња честитка" са ученицима ОШ "12. септембар" и њиховим наставницима. Деца су правила новогодишње честитке, погледала цртани филм "Снешко Белић", прелистала књиге о зими и Новој години. Њихове честитке изложене су на дечјем одељењу.
Захваљујемо се ОШ "12. септембар" на поклону за дечје одељење.

...

Детаљније

26/12/2017

Новогодишња чаролија на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке организована је креативна радионица за децу: "Новогодишња чаролија". Са библиотекарима дружили су се ученици 1. разреда ОШ "Вук Караџић" и учитељицом Слађаном Петковић Костадиновић. Деца су читала књиге о Новој години, цртала своје новогодишње жеље и окитила јелку. 

...

Детаљније

18/12/2017

Награда "Стојан Новаковић"

Библиотекарско друштво Србије, на свечаној седници, поводом Дана библиотекара и обележавања 70 година постојања БДС-а, 14. децембра 2017. године, доделило је награду "Стојан Новаковић" др Бранки Драгосавац, за књигу "Јавне библиотеке у Србији од 1901. до 1818. године", оцењену као посебан допринос развоју библиотечко информационе делатности.
Књигу је објавила Библиотека Панчево, а суиздавачи су Народна библиотека "Стеван Сремац", Ниш и Народна библиотека "Доситеј Новаковић", Неготин.
Честитамо др Бранки Драгосавац на заслуженој награди.
Књига је веома значајна за нашу Библиотеку јер садржи до сада необјављене податке о оснивању и раду Јавне библиотеке у Неготину, основ...

Детаљније

18/12/2017

10. рођендан Читалиштанца.

На дечјем одељењу Библиотеке прослављен је 10. рођендан Читалиштанца. Читалиштанце је едукативно-креативни кутак на дечјем одељењу Библиотеке, намењен најмлађим члановима. Замишљен је као простор у коме деца могу да читају, уче, цртају или се једноставно друже. Читалиштанце је отворено 14. децембра 2007. године, на Дан библиотекара. За ових 10. година кроз наше Читалиштанце прошло је око 9000 деце, одржано преко 300 радионица, 50 програма, 36 литерарна и ликовна конкурса и постављено око 100 изложби са преко 2500 дечјих радова.
Поводом нашег рођендана изашао је и 1. број водича кроз дечје одељење и програме "Читалиштанце".
Свим нашим сарадницима, који су се дружили ових 10 година са нама додељене су захвалнице.
Учесници у програму били су: хор "Класје" са учитељицом Душицом Ђурђић ОШ "Вук Караџић" и ученици ОШ "Стеван Мокрањац" са учитељицом Даниелом Пејчић, који су извели представу намењену Читали...

Детаљније

15/12/2017