Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Први дан Дечје недеље

На дечјем одељењу Библиотеке седницом Ученичких парламената основних и средњих школа, отворена је Дечја недеља. Ученици су разговарали на тему: " Акција! Међугенерацијска пријатељства-мој допринос!" 
У току дана одржана је креативна радионица "Стрип" са ученицима 2. разреда ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицама Маријом Џеновљановић и Зорицом Стојимировић. У колективној посети били су нам прешколци са васпитачицама Златом Станисављевић и Душком Мирић.
Такође, одржано је и такмичење, ревијалног карактера, у "Брзалицама".

...

Детаљније

03/10/2017

Дечја недеља - огранак Јабуковац

У оквиру Дечије недеље огранак Библиотеке у Јабуковцу посетили су ученици петог и шестог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" Јабуковац са својим професором српског језика Миланом Ђорђевићем, вероучитељем Дарком и школским библиотекаром Жељком.
Циљ посете:упознавање са новим књигама пристиглих у фонду, ближе упознавање са радом библиотеке "некад и сад", и путем којим књига прође док не стигне до читаоца.На крају разменили смо улоге, ученици су били библиотекари, учланили и издавали нове чланске карте и књиге.

 

...

Детаљније

03/10/2017

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2017

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ И АКЦИЈА "РАЗМЕНИ КЊИГУ СА ДРУГОМ ИЛИ ПОКЛОНИ БИБЛИОТЕЦИ"

Позивамо сву децу, као и њихове учитеље, наставнике и родитеље да учествују у програмима које организује дечје одељење наше Библиотеке, а поводом обележавања Дечје недеље. Такође, сви који желе могу да поклоне књиге Библиотеци, како током Дечје недеље, тако и на Дечјем вашару када је могућа и размена књига и стрипова.

...

Детаљније

29/09/2017

"ЧИКА АНДРА"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ЧИКА АНДРA” 

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ЧИКА АНДРA”

 Награда „Чика Андра“, која носи име по дечјем песнику Андри  Франичевићу из Јабуковца, има за циљ подстицај дечијег стваралаштва. Ова  награда додељује се за песничко стваралаштво. За награду „Чика Андра“ могу конкурисати деца узраста до 18 година, која живе и стварају у Неготинској Крајини. Конкурс је отворен до 20. октобра 2017. Радови  се шаљу у три примерка, потписани шифром, са разрешењем шифре у  посебној коверти (име и презиме, адреса, телефон и назив школе). Адреса: Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин, ЈНА 2 ( са назнаком: за књижевни конкурс „Чика Андра“). Телефон за информације 019/543-390. Награда најуспешнијем аутору биће додељена на Дан библиотеке, 31. октобра 2017. године. 

 

...

Детаљније

25/09/2017

"МИРКО ПЕТКОВИЋ"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „МИРКО ПЕТКОВИЋ“ 

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „МИРКО ПЕТКОВИЋ“ Награда „Мирко Петковић“ додељује се за књижевно стваралаштво: поезија, кратка проза, есеј и књижевни приказ. За награду могу конкурисати пунолетна лица која живе и стварају у источној Србији. Конкурс је отворен  до 20. октобра 2017. Радови  се шаљу у три примерка, са шифром и разрешењем шифре у посебној коверти  ( име и презиме, кратка биографија, адреса и телефон). Адреса:  Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин, ЈНА 2 ( са назнаком: за  књижевни конкурс „Мирко Петковић“). Телефон за информације 019/543-390. Награда најуспешнијем аутору биће уручена на Дан библиотеке, 31. октобра 2017. године. 

...

Детаљније

25/09/2017