Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

КЊИГЕ НА ДАР

Књиге шведских аутора за децу, преведених на српски језик, ИК "Креативни центар" и "Одисеја", које су нашој Библиотеци дариване у оквиру пројекта "Приче са севера", а који је наша Библиотека организовала и сарадњи са Амбасадом Шведске.

...

Детаљније

13/10/2020

ПРОЈЕКАТ "ПРИЧЕ СА СЕВЕРА"

Наша Библиотека, поводом обележавања Дечје недеље, реализовала  је, у сарадњи са Амбасадом Шведске, пројекат "Приче са севера". Предшколци вртића "Пчелица" учествовали су у читалачкој радионици које су приредиле издавачке куће "Креативни центар" и "Одисеја". Сва деца која су учествовала у овим радионицама добила су на дар књигу. Такође, заменик амбасадора Шведске у Београду, Јоаким Верн, нашој библиотеци уручио је комплет књига шведских аутора за децу, на српском језику. На дечјем одељењу Библиотеке постављена је изложба о књигама шведских аутора за децу. Изложба је отворена до краја недеље.

...

Детаљније

08/10/2020

ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА У ОГРАНКУ ЈАБУКОВАЦ

 ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА У ОГРАНКУ ЈАБУКОВАЦ: "Како неговати другарство"

Радионица је реализована у оквиру обележавања Дечије недеље у сарадњи са ученицима ОШ "Јован Јовановић Змај". Гости огранка Библиотеке у Јабуковцу били су ученици од другог до четвртог разреда, са својим учитељима Зором Димитријевић, Бранком Гагић и Милетом Димитријевић.

Причом "Кишни облак" и песмама Јована Јовановића Змаја и Љубивоја Ршумовића дочарали смо прихватање различитости и значај пријатељства. Сазнали су како неговати другарство, по чему се препознају добри пријатељи, како развијати толеранцију и да бити другачији није ништа лоше.

...

Детаљније

08/10/2020

ПРЕДШКОЛЦИ У ОГРАНКУ БИБЛИОТЕКЕ У ЈАБУКОВЦУ

Огранак Библиотеке у Јабуковцу посетили су предшколци из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца, са својом васпитачицом Сањом Станковић. Малишани су се упознали са радом библиотеке, начином позајмљивања књига, њиховим коришћењем и начином чувања.Такође, деца су упозната и са значајем читања и развијањем и неговањем читалачких навика. Они су погледали књиге које библиотека има за њихов узраст, као и и изложбу нових књига пристиглих у Огранак захваљујући поклону Министарства културе и информисања.

...

Детаљније

18/09/2020

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА "ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ" НЕГОТИН

       О Р Г А Н И З У Ј Е

           ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ЧИТАЛАЧКУ ЗНАЧКУ

       ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

КАТЕГОРИЈЕ: НАЈБОЉЕ НАПИСАН ДНЕВНИК

                                    НАЈБОЉЕ ИЛУСТРОВАН ДНЕВНИК

                                                 НАЈБОЉИ ТРЕЈЛЕР ЗА ОМИЉЕНУ КЊИГУ

                               ДНЕВНИКЕ ДОСТАВИТИ ДО 3. ОКТОБРА 2020. ГОДИНЕ

                            НА ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ БИБЛИОТЕКЕ

                            ТРЕЈЛЕРЕ ДОСТАВИТИ ДО 3. ОКТОБРА 2020. ГОДИНЕ

                          &n...

Детаљније

14/09/2020