Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ОБАВЕШТЕЊЕ

Локална самоуправа је препоручила неготинским институцијама културе да, у складу са општим препорукама Владе Републике Србије, а у вези појаве и ширења корона вируса, програмске садржаје који су планирани у наредне две недеље, одложи за април. Ове превентивне мере спроводе се у циљу заштите грађана и спречавања ширења болести изазване корона вирусом.
Молимо грађане да се придржавају предложених превентивних мера и захваљујемо на разумевању.
 
http://www.negotin.rs/vest-obavestenje-4698.htm?fbclid=IwAR3hUYSqPugWrQjKeVe6adrLjFFHJVMVrBKleUUQNACc0MifjiPUh1DDprA
...

Детаљније

17/03/2020

Нови број часописа "Библиопис"

 

...

Детаљније

10/03/2020

Пројекат: "Грађење односа припадности заједници"

У оквиру пројекта "Грађење односа припадности заједници, који реализују ученици 2. разреда ОШ "12. септембар" са учитељицом Снешком Биговић и дечје одељење наше библиотеке, одржана је едукативно-креативна радионица "Саобраћај мога краја". Учесници радионице били су и ученици 2. разреда ОШ "Вук Караџић" са својим учитељицама. Деца су се упознала са врстама саобраћа, превозним средствима,а затим су радили илустративни пано "Саобраћај мога краја".

...

Детаљније

06/03/2020

Национални дан књиге

ОШ "Бранко Радичевић" и дечје одељење Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин обележили су заједничком сарадњом Национални дан књиге, 28. фебруар, акцијом "Читај гласно". Акцију "Читај гласно" покренуло је Друштво школских библиотекара Србије којом промовишу књигу, културу читања, читалачку писменост и подстичу ученике на читање.
Ученици 1/1 одељења ОШ " Бранко Радичевић, са учитељицом Виолетом Лазић, а у сарадњи са библиотекарима дечјег одељења наше Библиотеке организовали су једно занимљиво читалачко преподне. Са нама су се дружили и ученици другог и шестог разреда ОШ "Бранко Радичевић", њихове учитељице и наставница српског језика, као и школски библиотекар.

 
...

Детаљније

02/03/2020

Едукативно-креативна радионица: "Саобраћај мога краја

На дечјем одељењу Библиотеке настављено је с реализацијом пројекта "Грађење односа припадности заједници", који реализују ученици 2. разреда ОШ "12. септембар" и забавишне групе ПУ "Пчелица" са дечјим одељењем Библиотеке. Одржана је едукативно-креативна радионица "Саобраћај мога краја". Деца су упозната са врстама саобраћаја, какав је саобраћај у нашем крају, разговарали о превозним средствима некад и сад. Прегледали су и књиге о саобраћају и превозним средствима из фонда дечје библиотеке, а на крају су илустровала пано "Саобраћај мога краја".

 
...

Детаљније

28/02/2020