Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРВАЦИ ОШ "ВЕРА РАДОСАВЉЕВИЋ" У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ

Нашу Библиотеку посетили су ученици 1. разреда ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицама Снежаном Гашић, Славицом Петровић и Јеленом Милојевић Караманчић. Ученици су се упознали са библиотеком, начином изнајмљивања  и чувања књига. Разговарали су о књигама, научили су ко су писци, ко илустратори и ко су све јунаци у књигама. Погледали су презентацију "Мој друг, књижевни јунак" и добили чланске карте Библиотеке.

...

Детаљније

11/10/2021

УЧЕНИЦИ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" У НАШОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици 2. разреда са учитељицом Лидијом Жикић, ученици 3. разреда са учитељицом Весном Анђеловић, као и ученици подручних одељења из Јасенице и Карбулова са учитељицама Иреном Јовић и Надом Ђурић, посетили су нашу Библиотеку. Одгледали су презентацију "Занимљивости о књигама", прелистали нове књиге из нашег фонда, а сви који су желели постали су наши чланови.

...

Детаљније

11/10/2021

ЧЕТВРТАЦИ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" У БИБЛИОТЕЦИ

Поводом обележавања Дечје недеље, нашу Библиотеку посетили су и ученици четвртог разреда ОШ "Вук Караџић" са учитељицама Тањом Траиловић и Драганом Алексић. Деца су погледала презентацију "Референтна збирка", научили су  шта спада у ову збирку и како се користи. Сазнали су шта су то енциклопедије, шта речници, чему служе атласи. Такође, сви који су желели уписали су се у библиотеку.

...

Детаљније

08/10/2021

УЧЕНИЦИ 2. РАЗРЕДА ОШ "ВЕРА РАДОСАВЉЕВИЋ" У БИБЛИОТЕЦИ

Ученици 2. разреда ОШ "Вера Радосављевић", са учитељицом Зорицом Стојимировић, посетили су дечје одељење наше Библиотеке. Погледали су презентацију "Шта је књига", прегледали најзанимљивије књиге из нашег фонда и учланили се у  библиотеку.

...

Детаљније

08/10/2021

УЧЕНИЦИ 2. РАЗРЕДА ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" У НАШОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици другог разреда ОШ "Вук Караџић" са својим учитељима Миодрагом Ристићем и Светланом Милановић, присуствовали су презентацији "Занимљивости о књигама". Након презентације, ученици су прелистали најзанимљивије књиге које се налазе на дечјем одељењу. На крају дружења, сви који су желели, уписани су бесплатно у библиотеку.

...

Детаљније

08/10/2021