Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ДАН БИБЛИОТЕКЕ - 14. ЈАНУАР

Пре тачно 122 године, 14. јануара 1909. године, Указом краља Петра I Карађорђевића основана је Јавна библиотека у Неготину, као државна установа. Ове године, наш празник, Дан Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин, 14. јануар, обележавамо радно. У складу са епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање свих превентивних мера, наградићемо најактивније чланове и ауторе награђених радова на литерарним конкурсима за награде „Мирко Петковић“ и „Чика Андра“.

Најактивнији чланови на одељењу за одрасле: Нинослав Поповић, Мира Чапман, Александра Никодијевић, Марија Јанковић, Милутин Бребењеловић.

Награђени чланови на дечјем одељењу су: Вукашин Тодосијевић, предшколски узраст; Дана Станојевић, (1-4. разред); Огњен Недељковић, (5-8. разред); Софија Станковић, (тинејџер).

Награђени чланови у огранцима:

Јабуковац: Јована Трикић, (1-4. разред); Данило Грипсаревић, (5-8. разред); Наташа Негоицић, (одрасли).

Кобишница: Теодора Дубрић, (1-4. разред); Наталија Голубовић, (5-8. разред); Сања Његушић, (одрасли)

Прахово: Сара Шкодр...

Детаљније

14/01/2021

БЕСПЛАТАН ТЕЧАЈ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У сарадњи са Америчким саветом организујемо нови бесплатни течај енглеског језика. Течај је намењен полазницима старијим од 18 година у циљу унапређења квалификација неопходним на савременом тржишту рада. Часови ће се одржавати два пута недељно, у он-лајн режиму. Пријава занитересованих је могућа на линку https://ais.americancouncils.org/bellplus или лично, у библиотеци, на одељењу за одрасле. Рок за пријаву је 17. јануар.

Више информација о курсу доступно је на линку:

http://ac-see.org/new/bell-plus-srpski/

...

Детаљније

04/01/2021

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА

СРЕЋНЕ НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ ЖЕЛИ ВАМ ВАША НАРОДНА БИБЛИОТЕКА "ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ" НЕГОТИН!!!

...

Детаљније

31/12/2020

ЧИТАЛИШТАНЦЕ-13. РОЂЕНДАН

Поводом Дана библиотекара, 14. децембра, пре тринаест година отворен је едукативно- креативни кутак на дечјем одељењу - ЧИТАЛИШТАНЦЕ То је простор у коме деца могу да читају, цртају, уче или се једноставно друже. Током протеклих година кроз наше Читалиштанце прошло је преко 12.000 деце, одржано преко 450 радионица за децу, реализовано око 100 дечјих програма, 42 литерарна и ликовна конкурса и постављено преко 150 изложби са више од 3500 дечјих радова.

...

Детаљније

14/12/2020

ТРЕЈЛЕРИ ЗА ОМИЉЕНУ КЊИГУ

Награђене трејлере за омиљену књигу на такмичењу "Читалачка значка" можете погледати на нашој ФБ страници, Инстаграм профилу као и на нашем Youtube каналу.

https://bit.ly/2VDp4QK

...

Детаљније

05/12/2020