Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПОКЛОН ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ БИБЛИОТЕКЕ

Дечје одељење Библиотеке добило је на поклон слику урађену diamond painting техником, од наше драге пријатељице Гордане Јовановић.
Срдачно јој се захваљујемо! ❤️ 
...

Детаљније

08/06/2022

СТРИПОМАНИЈА У БИБЛИОТЕЦИ

Данас су нас, са својим учитељицама и наставницима, посетили ученици ОШ "Павле Илић Вељко" из Прахова и Радујевца. Ученике нижих разреда упознали смо са библиотеком и њеним фондовима и задовољствима које им пружа чланство у Библиотеци. Више разреде упознали смо са mCobiss апликацијом и предностима електронске позајмице, којом, у последње време, унапређујемо рад са корисницима. За крај, наши гости су нам демонстрирали креативност и направили сопствене стрипове.

...

Детаљније

03/06/2022

ЖИРИРАЊЕ НА ТАКМИЧЕЊУ ЗА ЧИТАЛАЧКУ ЗНАЧКУ

Жири у саставу: Радојка Плавшић, професор српског језика и књижевности и Драгана Јаћимовић, магистар ликовних уметности, почео је са жирирањем читалачких дневника. Бирају се најлепше написани и најлепше илустровани дневници. Пред жиријем је, нимало лак задатак, да изабере најбоље дневнике међу преко 70 пристиглих дневника наших основаца. Резултати Такмичења за читалачку значку биће познати до краја ове недеље. Члановима жирија желимо успешан рад, а свим такмичарима много среће.

...

Детаљније

03/06/2022

ОГРАНАК У ЈАБУКОВЦУ

Лепи дани детињства, дружење, игра, забава и међу омиљеним књигама 📖🍀

...

Детаљније

03/06/2022

ПОКЛОН БИБЛИОТЕЦИ

У склопу акције Дигитални ГРАЂАНИН, примили смо донацију у облику 5 BBC micro:bit рачунара.
Идеја акције "Дигитални грађанин" је да се библиотекама у Србији омогући да,  увођењем нових иновативних технологија, привуку првенствено младе кориснике, али и друге узрасне категорије. Помоћу мултифункционалних микро рачунара наши корисници ће моћи лакше да  разумеју основе програмирања и кодирања.
Доступност нових технологија у библиотекама треба да помогне отклон према савременим технологијама и учини их доступним свим категоријама становништва.
Регионални пројекат „Дигитални грађанин“ подржан је од стране компаније Google. Пројекат у у Србији спроводи Фонд Б92, у оквиру програма „Битка за знање“.
...

Детаљније

30/05/2022