Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Едукативна радионица "Свет писмености".

Библиотекари дечјег одељења Библиотеке и огранка у Јабукавцу одржали су едукативну радионицу "Свет писмености" у ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца. Деци је приказана презентација о настанку писма и књиге, као и најпознатије библиотеке у свету. Такође, са њима смо разговарали и о информатичкој и информацијској писмености. Захваљујемо се ОШ " Јован Јовановић Змај" на сарадњи.

...

Детаљније

13/12/2017

Презентација "Како се пише семинарски рад".

У свечаној сали Неготинске гимназије, у четвртак, 7. децембра, библиотекарка Сузана Сиротовић је одржала презентацију "Како се пише семинарски рад".

...

Детаљније

12/12/2017

Представљање књиге "Успомене од стакла".

У организацији Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и књижевно издавачког друштва „Лексика“, у петак, 8. децембра 2017. године у 18 сати, у свечаној сали Неготинске гимназије представљена је књига „Успомене од стакла“. Реч је о постхумно објављеној збирци песама ауторке Јелене Ђорђевић, бивше ученице Гимназије и студента србистике на Филозофском факултету у Нишу.

После уводне речи директорке Неготинске гимназије, Драгане Нисић, о књизи су говорили: Марија Ђорђевић (Јеленина сестра), уредник Горан Вучковић и рецензенти књиге Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности и Власта Младеновић. Програм су употпунили ученици Уметничке школе „Стеван Мокрањац“. 

...

Детаљније

11/12/2017

Креативна радионица: "Стиже нам зима".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица: "Стиже нам зима". Наши гости били су ученици ОШ "12. септембар" са наставницама Катицом Паскуловић и Драганом Јаћимовић, као и предшколци ПУ "Пчелица" са васпитачицом Златом Станисављевић .Разговарали смо о зими и празницима који долазе са њом. Деца су прелистала књиге које говоре о зими и Новој години. На крају дружења цртали су свој доживљај зиме.

...

Детаљније

09/12/2017

ВРЕМЕПЛОВ завичајног одељења Библиотеке

Лист "Крајина", 1957. година, бр. 11

...

Детаљније

29/11/2017