Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"ОД ЧИТАЊА СЕ РАСТЕ" - НАЈМЛАЂИ ЧЛАНОВИ У БИБЛИОТЕЦИ

Током Дечје недеље дружили смо се и са нашим најмлађим члановима Библиотеке, са децом из вртића "Пчелица" и њиховим васпитачицама. Некима је ово био  први сусрет са библиотеком. Да се "од читања расте" показали су нам наши најмлађи другари, који су били одушевљењи књигама које су видели у библиотеци.

...

Детаљније

08/10/2021

УЧЕНИЦИ 1/1 ОДЕЉЕЊА ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ

Нашу Библиотеку посетили су ученици 1/1 одељења са учитељицом Ружицом Стојимировић. Деца су погледала презентацију "Занимљивости о књигама", сазнали су која је најстарија књига за децу, која је највећа, а која најмања књига на свету и какве све необичне књиге постоје. Затим су прелистали и најзанимљивије књиге из фонда наше Библиотеке, и за крај дружења сви су постали чланови дечје библиотеке и добили бесплатну годишњу чланарину.

...

Детаљније

08/10/2021

БИБЛИОТЕКАРИ У ПОСЕТИ ПРВАЦИМА ОШ "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"

Библиотекари дечјег одељења наше Библиотеке посетили су ОШ "Бранко Радичевић" где су се дружили са ученицима  првог разреда и њиховим учитељицама Слађаном Динкић и Јасмином Аћимовић. Деци је приказана презентација "Занимљивости о књигама", представљене су им неке најзанимљивије књиге из фонда дечје библиотеке, а за крај дружења подељене су им чланске карте библиотеке.

...

Детаљније

06/10/2021

УЧЕНИЦИ 1/2 ОДЕЉЕЊА ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици 1/2 одељења ОШ "Вук Караџић" са учитељицом Слађаном Петковић Костандиновић посетили су дечје одељење Библиотеке и присуствовали  креативној радионици "Моја омиљена књига". Деца су разговарала о књигама, које су им омиљене књиге и шта највише воле да позајмљују из библиотеке. Такође, сви су добили бесплатну годишњу чланарину за дечју библиотеку.

...

Детаљније

06/10/2021

ПОСЕТА УЧЕНИКА 1. И 4. РАЗРЕДА ОШ "ВУК КАРАЏИЋ"

Другог дана Дечје недеље организоване су креативне радионице за ученике 1. и 4. разреда ОШ "Вук Караџић". Ученици 1. разреда са учитељицом Драганом Митровић, присуствовали су радионици "Значај читања", где су разговарали зашто је важно читање и чему служи.
Ученици 4. разреда, са учитељицом Драганом Немцановић, присуствовали су радионици "Свет стрипа", где су се упознали са стрипом, одликама стрипа, као и неким најпознатији стриповима.
Такође, сви ученици, који су учествовали у данашњим радионицама, добили су бесплатне чланске карте библиотеке.
...

Детаљније

06/10/2021