Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"ЈЕЛО И ДЕЛО" 2017

Други фестивал „Јело и дело“ одржан је у петак и суботу, 1. и 2. септембра, у ресторану „Код старог фијакера“ и у Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“ Неготин. Ове године учесници су били Александар Гаталица, наш познати писац и Александар Јерков, професор српске књижевности 20. века, на Филолошком факултету у Београду и директор Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“.

...

Детаљније

05/09/2017

Нови наслови на дечјем одељењу и у фонду за тинејџере

 На дечјем одељењу постављена је изложба нових наслова. Књиге су из откупа Министарства културе за потребе библиотеке. Фонд дечје књиге и фонд за тинејџере обогаћен је са преко 200 романа, сликовница, приручника, енциклопедија. Књиге су доступне нашим корисницима на коришћење.

...

Детаљније

01/08/2017

"Мој друг, књижевни јунак"

У оквиру манифестације "Неготинско лето", одржана је друга едукативно-креативна радионица за децу на дечјем одељењу Библиотеке, под називом "Мој друг, књижевни јунак". Учесници радионице била су деца ПУ "Пчелица". Деца су сазнала ко су јунаци у књигама, које особине морају да поседују, ко све може бити књижевни јунак и шта су то суперхероји. Приказани су им и неки од најпознатијих јунака у књигама за децу, као што су: Петар Пан, Пипи Дуга Чарапа, Маја, Бетмен, Спајдермен... У креативном делу радионице деца су цртала себе и омиљеног јунака из књиге. Приређена је и изложба књига омиљених дечјих књижевних јунака, као и изложба радова насталих у радионици.

...

Детаљније

27/07/2017

Откуп књига

Део нових књига из откупа Министарства културе Републике Србије

 
...

Детаљније

27/07/2017

Едукативно-креативна радионица "Бајкотека"

 На дечјем одељењу Библиотеке, у оквиру манифестације "Неготинско лето", одржана је едукативно-креативна радионица "Бајкотека". У нашој радионици учествовала су деца из Предшколске установе "Пчелица". Деца су сазнала шта су бајке, који су ликови у бајкама и зашто је важно читати бајке. Читали смо неке од најпознатијих бајки и приказали неке екранизоване бајке. На крају радионице организован је квиз "Шта знаш о бајкама", где су деца показала своје знање о бајкама. Такође, приређена је и изложба књига бајки из фонда дечје библиотеке.

...

Детаљније

25/07/2017