Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПАЛЧИЦА-ХАНС КРИСТИЈАН АНДЕРСЕН

Деца ПУ ''Пчелица'' са својим васпитачицама Сандром Алавук, Дијаном Михаиловић и Мирјаном Јовановић, поново су били гости дечјег одељења Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић''. Успешно настављамо сарадњу, слушамо и гледамо бајке у Библиотеци. Овом приликом уживали смо у бајци ''Палчица''.

...

Детаљније

26/02/2020

ПРИЈАВЕ ЗА НОВИ КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА BELL+

Пријава за летњи семестар бесплатног курса енглеског језика BELL+ је почела. Пријава је доступна на https://www.surveymonkey.com/r/BELLSPRING20… а рок за пријаву је 5. март 2020. године. Курс је организован у сарадњи са Америчким сав...

Детаљније

26/02/2020

ЗАВРШЕН ПОЧЕТНИ КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА BELL+

 Почетни бесплатни курс енглеског језика Beginner English Language Learning Plus – BELL+, успешно је завршен.На последњем часу, који је одржан 18. фебруара, свих 13 полазника добили су сертификате.Курс је организован под покровитељством Амбасаде САД и у сарадњи са Америчким саветом за међународно образовање.Летњи семестар почиње 16. марта 2020. године.

...

Детаљније

26/02/2020

ЗЛАТОКОСА И ДРУГЕ БАЈКЕ

Малишани ПУ ''Пчелица'', са својим васпитачицама Сандром Алавук, Дијаном Михаиловић и Мирјаном Јовановић, посетили су дечје одељење Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић''. Овом приликом деца су уживала слушајући бајку ''Златокоса'', али су се, такође, упознала и са другим бајкама из нашег богатог књижног фонда.

...

Детаљније

14/02/2020

Креативна радионица: "Најлепше приче причају баке"

У оквиру пројектне наставе: "Читам, пишем, меморишем" коју изводе ученици 1/1 одељења ОШ "Бранко Радичевић" са учитељицом Виолетом Лазић, а у сарадњи са дечијем одељењем Библиотеке, одржана је креативна радионица: "Најлепше приче причају баке". Најлепше приче нашим првацима причале су и читале чланице Удружења пензионера.Теме прича су биле басне и приче о животињама. Деца су уживала у читању басни "Цврчак и мрав" , "Лисица и гавран", али и занимљивим причама и песмама о животињама, као и решавању загонетки. Било је ово једно дивно читалачко дружење на дечјем одељењу. Овим сусретом првака и дивним дамама из Удружења пензионера обележен је и Међународни дан гласног читања, који се обележава 1. фебруара.
Међународни дан читања наглас обележава се 1. фебруара већ 11 година у више од 170 земаља како би се указало на важност читања наглас и значај дељења прича међу људима.
Заједничко читање наглас ...

Детаљније

03/02/2020