Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Наша колегиница, Сузана Сиротовић, учествовала је на Стручном скупу "С КОРИСНИЦИМА, ЗА КОРИСНИКЕ – НЕОБАВЕЗНО, НЕУОБИЧАЈНО, ИНОВАТИВНО", који је одржан у Требињу, 26-27. априла 2018. године.

 
...

Детаљније

03/05/2018

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА "ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ"

У уторак, 24. априла 2018. године, одржана је Општинска смотра рецитатора "Песниче народа мог", коју су организовали Дом културуе "Стеван Мокрањац" и Народна библиотека "Доситеј Новаковић".
Учествовало је укупно 46 такмичара, у три категорије: млађи узраст (ученици од 1. до 4. разреда основне школе, укупно 24 учесника), средњи узраст (ученици од 5. до 8. разреда, укупно 11 учесника) и виши узраст (ученици средњих школа, укупно 11 учесника). 
Такмичаре је оцењивао стручни жири, у саставу Саша Јеленковић, песник, Вујадин Милошевић, глумац и Милош Петковић, књижевник.
У најмлађој категорији, најбољи рецитатори су:

Теодора Стојић (ОШ "Бранко Радичевић"), прво место;
Лазар Флорић (ОШ "Стеван Мокрањац", Кобишница), друго место; Јована Лекић (ОШ "Вук Караџић"), треће место. Похвала је додељена Влад...

Детаљније

03/05/2018

Промоција публикације "Дар"

Субота, 28. април, у 12 часова, сала биоскопа.

 Промоција публикације "Дар"

 ауторке Љубинке Станчуловић

...

Детаљније

28/04/2018

Такмичење "Читалачка значка"

Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин, у сарадњи са основним школама, организовала је и ове године такмичење "Читалачка значка". Такмичење има за циљ неговање и ширење читалачке културе младих. Деца су се такмичила у 3 категорије: ученици 1. и 2. разреда, ученици 3. и 4. разреда и ученици од 5. до 8. разреда . Више од сто основаца надметало се за титуле: Поштовани говорник, Поштовани писац и Поштовани илустратор.
Чланови жирија, Радојка Ранковић, професор српског језика и књижевности, Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности и Драгана Јаћимовић, магистар ликовних уметности, изабрали су најбоље учеснике у свим категоријама.
Награђени су:

Узраст 1. и 2. разред:
Поштовани говорник- Мила Фрунзареловић, 2. разред ОШ "Вук Караџић"

Поштовани илустратор Лука...

Детаљније

28/04/2018

ПРОМОЦИЈА КЊИГА "ПОТЕНЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ" И "ФОЛЕР III"

Дана 20. априла у препуној сали Ресторана "Николић" на Аутобуској станици, одржана је промоција књига "Потенцијална опасност" и "Фолер III" Крсте Станковића у издању Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин. Учествовали су: 
Дечји хор "Вивак" - 2015
Камерни оркестар Уметничке школе "Стеван Мокрањац"
Оркестар "Каваљери"
Поезију су читали глумци Бранислав Томашевић и Вук Костић. О збиркама су говорили рецензент и лектор Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности, Милорад Грбовић, директор Библиотеке и аутор.

...

Детаљније

28/04/2018