Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

РЕЦИТОВАЊЕ НА СТРАНИМ ЈЕЗИЦИМА

Трећег дана Дечје недеље, одржано је традиционално, ревијално рецитовање на страним језицима.Учесници су били ученици градских основних школа. Овом приликом су то први пут ученици ОШ ''Бранко Радичевић'' представили и свој пројекат ''I- Twining''.

...

Детаљније

04/10/2018

Такмичење у брзалицама за предшколце

У оквиру Дечје недеље организовано је и такмичење у брзалицама за предшколце. Сви учесници награђени су захвалницама и беџевима, а најбољи и књигом.
Најбољи такмичари су: Теодора Јовановић, Лена Јовановић, Страхиња Шишић и Гала Лучић.

...

Детаљније

04/10/2018

Такмичење у брзалицама

На дечјем одељењу, у оквиру обележавања Дечје недеље, одржано је такмичење у брзалицама за ученке од 1. до 4. разреда основних школа. Такмичење је ревијалног карактера и сви учесници су награђени захвалницама и беџевима. Хор Уметничке школе "Стеван Мокрањац", са диригентом Александром Ђукић, извео нам је композиције Стевана Стојановића Мокрањца "Разгранала се грана јоргована" и "Скочколо" из 8. руковети.

...

Детаљније

04/10/2018

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - 2018

Прваци ОШ ''Вера Радосављевић'', посетили су Библиотеку и присуствовали радионици ''Важност читања''. У креативном делу су на тему ''Мој друг књижевни јунак'', деца цртала своје омиљене књижевне јунаке.

...

Детаљније

02/10/2018

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - 2018

Другог дана Дечје недеље, Библиотеку су постили предшколци са својим васпитачицама. Сваке године у оквиру Дечје недеље, деца из вртића ''Пчелица'', долазе у Библиотеку, где се упознају са књижним фондом, радом, и осталим дешавањима у Библиотеци. Овог пута су приликом упознавања са нашим радом, присуствовали и учествовали у радионици ''Од читања се расте''.

 
...

Детаљније

02/10/2018