Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА "ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ"

У четвртак, 25. априла, у Дому културе „Стеван Мокрањац“ одржана је окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Поред такмичара из Неготина, који су награђени на општинској смотри, одржаној дан пре (среда, 24. април), учествовали су и такмичари из Бора.
Од укупно 22 рецитатора, на републичку смотру су се пласирале: Ања Тричковић (нижи узраст), Јована Лекић (средњи узраст) и Марија Шамић (виши узраст), све три из Неготина.
Рецитаторе је оцењивао трочлани жири у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, проф. српског језика и књижевности, Предраг Грбић, глумац и Мирослав Стојменовић, проф. српског језика и књижевности.
Окружно и општинско такмичење рецитатора во...

Детаљније

07/05/2019

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА "ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ"

Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ организовали су општинску смотру рецитатора „Песниче народа мог“, у среду, 24. априла, у великој сали Дома културе.
Учествовало је укупно 40 ученика, који су наступали у категорији млађег узраста (од првог до четвртог разреда основне школе, укупно 18 учесника), средњег (основци од петог до осмог разреда, укупно 15 учесника) и старијег узраста (средњошколци, укупно 7 учесника). Њихове наступе оцењивао је трочлани жири у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, проф. српског језика и књижевности, Предраг Грбић, глумац и Мирослав Стојменовић, проф. српског језика и књижевности.
По оцени жирија, најбољи рецитатори су:
Ања Тричковић (ОШ „Вера Радосављевић“) – млађи узраст,
Јована Лекић (ОШ „Вук Кар...

Детаљније

07/05/2019

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ 2019

Светски дан књиге и ауторских права обележили смо радно. На позив наших драгих колега, у читалишту Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ представљено је наше издање, антологија песама источне Србије „Исток српске поезије“, приређивача Власте Младеновића као и „Сабрана дела Гордане Тодоровић“, у три тома, која је приредила Милица Миленковић, у издању ЦТКС Сврљиг.

...

Детаљније

07/05/2019

ЈАВНИ ЧАС ГИТАРЕ

У петак, 19.04.2019. у промотивној сали Библиотеке, одржан је јавни час ученика Уметничке школе ''Стеван Мокрањац''. 
Учествовали су:
У класи Ане Данесковић:
1. Спнуловић Дарија
2. Данесковић Марија
3. Јовановић Богдан
4. Адамовић Анастасија
5. Митровић Леонида
6. Вујић Лука
7. Дејановић Лазар

У класи Драгана Данесковића:
1. Војиновић Сташа
2. Стошић Јана
3. Илић Филип
4. Нинић Урош
5. Манојловић Василије

И у класи Петра Јовановића:
1. Станковић Андреј

...

Детаљније

24/04/2019

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ:
ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА ЈЕ ОДЛОЖЕНА!
Због лоших временских услова, хуманитарна продајна изложба дечјих радова одложена је за среду, 24. април, са почетком у 17 часова.

...

Детаљније

23/04/2019