Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРЕДШКОЛЦИ У БИБЛИОТЕЦИ

Данас су се са нама дружила деца из 2 предшколске групе вртића "Пчелица", која су нашу Библиотеку посетила са својим васпитачицама. Тема ове радионице била је "Шта је то сликовница". Деца су разгледала различите сликовнице, од класичних, преко сликовница искакалица, сликовница вртешки, звучних до 3 д и 4 д сликовница, које су им биле и најзанимљивије.

...

Детаљније

06/10/2021

ПОЧЕЛА ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Дечје одељење Библиотеке посетили су предшколци ПУ "Пчелица" са својим васпитачицама Јеленом Вучинић и Мајом Димитријевић. Деца су учествовала у  креативној радионици  "Мој друг, књижевни јунак", где смо разговарали о омиљеним јунацима из књига, ко све може бити јунак у књизи, какве особине треба да поседује. Ово је прва креативна  радионица којом смо започели обележавање Дечје недеље у нашој библиотеци.

...

Детаљније

06/10/2021

БЕСПЛАТАН УПИС ШКОЛАРАЦА

Током Дечје недеље, наша Библиотека бесплатно учлањује све предшколце, основце, као и ученике средњих школа. Бесплатан упис траје од 4. до 8. октобра. Чекамо вас! 

...

Детаљније

04/10/2021

ПРВИ ПУТ У БИБЛИОТЕЦИ

Најмлађи ученици ОШ "Стеван Мокрањац" из Кобишнице посетили су огранак наше Библиотеке у Кобишници.

...

Детаљније

27/09/2021

ПОСЕТА УЧЕНИКА ОШ "ВУК КАРАЏИЋ", ПОДРУЧНА ОДЕЉЕЊА

На дечјем одељењу Библиотеке одржане су 2 креативне радионице са ученицима 1. и 3. разреда и са ученицима 2. и 4. разреда ОШ "Вук Караџић", подручна одељења из Јасенице и Карбулова. Тема радионица била је" Моја омиљена књига". Разговарали смо о њиховим омиљеним књигама, шта воле да читају, какве им се књиге свиђају. Деца су прелистала и најновије књиге из дечјег фонда, а на крају су одабрали оне које су им се највише допале да понесу да прочитају.

...

Детаљније

27/09/2021