Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

УСКРШЊА РАДИОНИЦА

Реализовали смо Ускршњу радионицу на којој су чланице Удружења пензионера, заједно са библиотекарима осликале, обојиле и украсиле ускршња јаја, која ће се продавати на Одељењу за одрасле. Дођите и својим симболичним прилогом помозите да прикупимо новац који ћемо донирати у хуманитарне сврхе.

 
...

Детаљније

22/04/2019

БЕСПЛАТНИ ОН-ЛАЈН КУРСЕВИ

Награђујемо читаоце он-лајн курсевима обраде текста и енглеског језика

Драги читаоци,

Светски дан књиге и ауторских права се ближи, а наша кућа у сарадњи са LINK групом за вас има сјајну вест.

BusinessAcademy, као чланица едукативних установа у оквиру LINK групације, ове године вам пружа прилику да усавршите свој енглески или савладате вештину обраде текста, помоћу којих ћете напредовати како на личном, тако и на професионалном плану.

Три читаоца ће добити могућност да потпуно бесплатно похађају ј...

Детаљније

22/04/2019

Ускршња радионица - Јабуковац

Поводом најрадоснијег празника Ускрса, у огранку Библиотеке , током марта и априла одржано неколико креативних радионица са ученицима ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца, уз подршку васпитача, учитеља, наставника и родитеља.Радови су направљени од рециклираног материјала и биће на продајној изложби.Продајна изложба хуманитарног карактера, одржаће се у холу школе у Јабуковцу, 21.априла, у 10 часова.

...

Детаљније

19/04/2019

Ускршња чаролија-исти, а различити

На дечјем одељењу Библиотеке одржава се креативна радионица "Ускршња чаролија-исти, а различити", у оквиру пројектне наставе, а у организацији ОШ "12. септембар", као носиоца пројекта и дечјег одељења Библиотеке. У пројекту ће учествовати ученици од 1. до 4. разреда свих градских и сеоских основних школа наше општине. Пројекат траје од 25. марта до 25. априла. Деца ће правити ускршње украсе од гипса, украшавати, дружити се, а у једно ће учествовати у хуманитарном раду, тако што ће сви њихови радови бити на хуманитарној, продајној изложби, а сав новац биће усмерен на лечење мале Симеоне Јокановић.
Прве недеље нашег дружење, у радионици су учествовали ученици од 1. до 3. разреда ОШ "Вук Караџића", као и ученици подручних одељења из Карбулова и Јасенице, ОШ "Вук Караџић". Такође, посетили смо и ученике ОШ "Павле Илић Вељко" из Прахова и подручно одељење у Радујевцу. 
У другој недељи рада у креативној радионици "Ускршња ча...

Детаљније

19/04/2019

ПОРТРЕТ ПЕСНИКА МИЛОША ПЕТКОВИЋА

У промотивној сали Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин одржан је песнички портрет Милоша Петковића, песника из Зајечара. Представљене су његове књиге и уједно је вођен разговор са аутором о поезији и стваралачком поступку. Разговор су водили Саша Скалушевић Скала и Власта Младеновић. У програму су учествовали и ученици УШ "Стеван Мокрањац", који су извели композиције на гитари.

 
...

Детаљније

19/04/2019