Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Едукативна радионица: "Настанак књиге и писма"

Дечје одељење Библиотеке посетили су ученици од 5. до 8. разреда ОШ "Павле Илић Вељко" из Прахова. Ученици су учествовали у едукативној радионици: "Настанак књиге и писма" и "Информацијска писменост". Такође, обишли су позајмни фонд дечјег одељења, завичајни фонд, фонд стране књиге и фонд периодике.

...

Детаљније

30/10/2018

ЧИТАЛАЧКЕ НАВИКЕ

Данас су Народну библиотеку "Доситеј Новаковић" посетили ученици од првог до четвртог разреда ОШ "Павле Илић Вељко" Прахово. Овом приликом су погледали презентацију "Читалачке навике" и илустровали своју омиљену књигу.

...

Детаљније

25/10/2018

Радионица: "Изражајно читање"

Радионица едукативног садржаја одржана у огранку Библиотеке у Јабуковцу. 
Циљ: Подстицање читалачког самопоуздања и стицање навике читања.

...

Детаљније

24/10/2018

Трибина: "Сведочење истине"

Гост Неготина био је познати хуманиста Арно Гујон, добротвор српског народа на Косову и Метохији, који је одржао трибину и промоцију књиге "Сви моји путеви воде ка Србији". У препуној сали Библиотеке, Арно Гујон говорио је о својим импресијама приликом посете, у више наврата, Косову и Метохији, где је сиромашном и изолованом српском народу уручио, не само, поклоне у материјалном смислу, него и наду да о њима, ипак, неко брине, не само у Србији, него и у Француској. Дирљиво је било његово излагање, поготову, описивањем начина како је прихваћен од нашег народа, упркос, званичним ставовима француске политике, наглашавајући да је он народни дипломата и да се његовој мисији одазвао велики број Француза, који поштују историјске односе француско-српског пријатељства.
Арно Гујон (франц. Arnaud Gouillon; Гренобл, 27. новембар, 1985) je француски и српски хуманиста, оснивач и ...

Детаљније

19/10/2018

ПРИЈЕМ КОД АУСТРИЈСКОГ АМБАСАДОРА

Поводом аустријског Националног празника (26. октобра) и посете Савезног председника Републике Аустрије, г. Александера Фан дер Белена, амбасадор Аустрије у Србији, Николаус Лутероти, приредио је пријем у Скупштини града у Београду.
На позив амбасадора Лутеротија, пријему је присуствовао и директор Библиотеке, Милорад Грбовић.

...

Детаљније

19/10/2018