Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Отварање изложбе о Борисаву Станковићу

У оквиру програма Неготинско лето 2017, на одељењу за одрасле отворена је изложба посвећена животу и стваралаштву Борисава-Боре Станковића (1876-1927), познатог приповедача, романсијера и драмског писца. Ауторка ове фото документационе изложбе је Олга Красић Марјановић, библиотекар саветник, из Библиотеке града Београда. После уводне речи в. д. директора, изложбу је отворио Власта Младеновић, уредник културног програма. Изложба ће бити отворена до краја јула.

...

Детаљније

05/07/2017

4. ЈУЛ, СУБНОР

У оквиру обележавања 4. јула, Дана бораца, Општинска организација СУБНОР организовала је и представљање наше књиге "Ђенерали и генерали Неготинске Крајине", аутора Миодрага Б. Јонића, у просторијама СУБНОР-а, 4. јула 2017. године. О књизи су говорили: Миодраг Јонић, Драгољуб Филиповић, Власта Младеновић и Милорад Грбовић.

...

Детаљније

05/07/2017

Промоција књиге "Све је у руци" Маје Јањић

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, у препуној сали, промовисана је књига "Све је у руци" Маје Јањић. Ово је њена друга књига у издању неготинског "Културистока", којом потврђује своју песничку доследност. Песме Маје Јањић, како у рецензији наводи Весна Станковић, проф. српског језика и књижевности, "својом лакоћом у ритму, јасним стиховима и племенитим порукама које су намењене другима и себи, упућују нас на поновно читање и наводе на размишљање о људима и свету који нас окружује".
У програму су учествовали: Власта Младеновић, уредник, Весна Станковић, рецезент, Јана Чеклановић, рецитатор и аутор. Гост вечери била је вокална група "Класје" коју води учитељица Душица Ђурђић.

...

Детаљније

08/06/2017

КОЛЕКТИВНА ПОСЕТА

У петак, 2. јуна, дечје одељење посетили су ученици ОШ "Павле Илић Вељко" из Душановца, са својим подручним одељењима из Мале Каменице, Михајловца и Дупљана.

...

Детаљније

05/06/2017

ШКОЛЕ СВОМЕ ГРАДУ

Након карневала у организацији Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић'',одржана је манифестација ''Школе своме граду''. Учесници су били ученици Основних школа, деца Предшколске установе ''Пчелица'',као и ученици Уметничке школе ''Стеван Мокрањац''. Том приликом уручене су награде победницима литерарног конкурса ''Неготин-јуче,данас,сутра''. У категорији нижих разреда, Филип Стојисављевић,ученик другог разреда ОШ ''Вук Караџић'' добио је прву награду, у категорији виших разреда, прва награда припала је Нађи Шуцић, ученици ОШ ''Вера Радосављевић'', у категорији средњошколаца прву награду освојила је Лара Давидовић, ученица ''Неготинске гимназије''. 

...

Детаљније

05/06/2017