Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ВРЕМЕПЛОВ завичајног одељења Библиотеке

 

 

Лист "Крајина", 1956. година, бр. 11

...

Детаљније

13/11/2017

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је радионица: "Опстанак јесетри-прилика за развој наше заједнице" . Радионицу је одржала WWF, светска организација за природу.
WWF,светска организација за природу је једна од највећих, широм света признатих, независних организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља.

...

Детаљније

08/11/2017

Семинар

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, одржан je семинар "Читалачки клубови у библиотеци". Поред нашх библиотекара семинару су присуствовали и библиотекари из школских библиотека, Народне библиотеке Бор и Библиотеке "Центар за културу" Кладово. Предавач на семинару била је Јелена Бенић.

...

Детаљније

08/11/2017

Најактивнији чланови у огранку Библиотеке у Јабуковцу били су ученици четвртог разреда, Ксенија Филчић,Марија Бубуловић и Анастасија Кожицић.На радионици одржаној 3.новембра, имали су улогу библиотекара, и својим другарима продуженог боравка из ОШ "Јован Јовановић Змај"Јабуковац промовисали читање и лепу књижевност за децу.

...

Детаљније

07/11/2017

Народна библиотеке "Доситеј Новаковић" 
Неготин, поводом обележавања Дана библиотеке,представила је књигу "Јавне библиотеке у Србији од 1901. до 1918. године", ауторке др Бранке Драгосавац. О књизи су говорили: Горан Траиловић и Власта Младеновић, уредници књиге и ауторка. Књига је заједничко издање Градске библиотеке Панчево, Народне библиотеке "Стеван Сремац" Ниш и Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин.
Сутрадан, у промотивној сали Библиотеке, одржано је и предавање др Бранке Драгосавац "Културне прилике у Неготину до 1918."

...

Детаљније

03/11/2017