Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"МИРКО ПЕТКОВИЋ"

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „МИРКО ПЕТКОВИЋ“ 

На основу Статута, чл. 65 и Правилника о наградама и награђивању, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин расписује КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „МИРКО ПЕТКОВИЋ“ Награда „Мирко Петковић“ додељује се за књижевно стваралаштво: поезија, кратка проза, есеј и књижевни приказ. За награду могу конкурисати пунолетна лица која живе и стварају у источној Србији. Конкурс је отворен  до 20. октобра 2017. Радови  се шаљу у три примерка, са шифром и разрешењем шифре у посебној коверти  ( име и презиме, кратка биографија, адреса и телефон). Адреса:  Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ Неготин, ЈНА 2 ( са назнаком: за  књижевни конкурс „Мирко Петковић“). Телефон за информације 019/543-390. Награда најуспешнијем аутору биће уручена на Дан библиотеке, 31. октобра 2017. године. 

...

Детаљније

25/09/2017

"Бајковити јунаци у књигама"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативно-креативна радионица "Бајковити јунаци у књигама". Учесници радионице били су ђаци продуженог боравка ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицом Иваном Вујаковић. Ко су јунаци у књигама, какве особине морају да поседују, шта су супер хероји сазнали су из презентације која им је била приказана. На крају радионице деца су илустровала своје омиљене јунаке из књига. Изложба њихових радова налази се на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

22/09/2017

Изложба књига у огранку Јабуковац

Изложба нових наслова пристиглих захваљујући Откупу Министарства културе приређена је у огранку Библиотеке у Јабуковцу. Све књиге доступне су читаоцима на коришћење.

...

Детаљније

22/09/2017

Огранак Прахово - изложба књига

У огранку Библиотеке у Прахову постављена је изложба нових књига. Књиге су из откупа Министарства културе. Фонд огранка Прахово приновљен је значајним бројем књига за децу, сликовницама, романима, приручницима... Све књиге су доступне члановима на коришћење.

 
...

Детаљније

18/09/2017

Изложба о Борисаву Станковићу - колективне посете

Одељење за одрасле, где је још увек отворена изложба о Борисаву Станковићуколективно су посетили ученици Техничке школе и Неготинске гимназије.
У петак, 8. септембра, на Међународни дан писмености посетили су нас ученици 3/2 одељења Техничке школе, са професорком српског језика Маријом Стакић.
У понедељак смо угостили и ученике 1/2, 3/2, 4/2 и 4/3 одељења из Неготинске гимназије који су дошли са професорком Весном Станковић и професором Слађаном Михајловићем.
12. септембра у посети су били ученици 3/1 одељења Неготинске гимназије, са професором Слађаном Михајловићем.

...

Детаљније

14/09/2017