Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Промоција књиге Љубице Жикић "Љубав светове спаја"

У промотивној сали Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин, одржана је промоција књиге Љубице Жикић "Љубав светове спаја". Љубица Жикић је професор српског језика и књижевности, сада у пензији. Живи и ствара у Крагујевцу, где је књижевно и културно ангажована у Удружењу писаца Крагујевца. О књизи је говорио Власта Младеновић, Милорад Грбовић и ауторка. Песме је казивала Јелена Стојановић.

...

Детаљније

09/04/2019

Међународни дан шале

Као и сваке године, 1. априла обележен је Међународни дан шале у Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин. Организатор и водитељ програма био је Павле Р. Цветковић, познатији као Паја из Крајине.Он је, уједно, доделио награду "Неготински културни добротвор" истакнутим културним ентузијастима за допринос култури: Живојину Жики Илићу, Чаславу Радукановићу и Саши Т. Грујићу. Господин Цветковић је и финансијер награда.
У програму су учествовали: афористичар Драган Симић, песници Миодраг Златковић и Градимир Станисављевић, сатиричар Љуба Мићићеловић, као и музичка група "Класје".

...

Детаљније

03/04/2019

Међународни дан дечје књиге - 2. април

На дечјем одељењу Библиотеке обележен је Међународни дан дечје књиге-2. април, трибином на тему: "Читање и читалачке навике". Учесници трибине били су наши гости из ПУ "Пчелица": Сања Влатковић, Драгана Транић, Анђела Вељковић и Сандра Алавук. О важности читања и стварању читалачких навика говорила је и учитељица Виолета Лазић из ОШ "Бранко Радичевић", као и библиотекари Надежда Бак и Маја Манић.

...

Детаљније

03/04/2019

Ускршња чаролија-исти, а различити

На дечјем одељењу Библиотеке одржава се креативна радионица "Ускршња чаролија-исти, а различити", у оквиру пројектне наставе, а у организацији ОШ "12. септембар", као носиоца пројекта и дечјег одељења Библиотеке. У пројекту ће учествовати ученици од 1. до 4. разреда свих градских и сеоских основних школа наше општине. Пројекат траје од 25. марта до 25. априла. Деца ће правити ускршње украсе од гипса, украшавати, дружити се, а у једно ће учествовати у хуманитарном раду, тако што ће сви њихови радови бити на хуманитарној, продајној изложби, а сав новац биће усмерен на лечење мале Симеоне Јокановић.
Прве недеље нашег дружење, у радионици су учествовали ученици од 1. до 3. разреда ОШ "Вук Караџића", као и ученици подручних одељења из Карбулова и Јасенице, ОШ "Вук Караџић". Такође, посетили смо и ученике ОШ "Павле Илић Вељко" из Прахова и подручно одељење у Радујевцу.

...

Детаљније

01/04/2019

Час књижевности

Све чешће посете библиотекама доказ је да су то пријатна места за учење. То су потврдили ученици петог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" посетом огранка Библиотеке у Јабуковцу. У четвртак, 21. марта, заједно са њиховим наставником Миланом Ђорђевићем организовали смо час књижевности посвећен Гроздани Олујић. Потом, деца су позајмила бајке Гроздане Олујић и другу литературу по препоруци наставника.

...

Детаљније

26/03/2019