Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Едукативно-креативна радионица: " Јесен у мом крају"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативно-креативна радионица "Јесен у мом крају". Учесници радионице била су деца вртића "Пчелица" са васпитачицама Надом Арсенијевић и Мирјаном Стојановић. Са децом смо разговарали о јесени, читали смо причу о птицама селицама, а на крају су илустровала јесење слике. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

17/10/2018

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ''БУКТИЊА''

Крајински књижевни клуб и Народна библиотека ''Доситеј Новаковић'', у петак , 12.10.2018. одржали су промоцију 54. броја часописа ''Буктиња''. У програму су учествовали Споменка Ст Пулулу, уредник часописа и чланови редакције Саша Скалушевић, Миодраг Златковић, Иван Томић и Власта Младеновић. Овом приликом, часопису ''Буктиња'', додељена је награда ''Неготински културни добротвор'', чији је оснивач и финансијер Павле Цветковић.

...

Детаљније

16/10/2018

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2018. - ДЕЧИЈИ ВАШАР

Као и сваке године и ове године је одржан традиционални дечији вашар на тргу испред Општине.

...

Детаљније

05/10/2018

"Моја омиљена књига"

Током Дечје недеље, нашу Библиотеку посетили су и ученици првог разреда ОШ "Вук Караџић" и подручно одељење из Јасенице и Карбулова, са својим учитељицама. Они су учествовали у радионици "Моја омиљена књига". Деца су сазнала шта чини књигу, шта је насловна страна, ко су писци, а ко илустратори. Разговарали смо и ко све може бити књижевни јунак, које особине мора да поседује књижевни јунак и који су им омиљени књижевни јунаци. У креативном делу радионице деца су цртала своју омиљену књигу и омиљеног јунака. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

 
...

Детаљније

05/10/2018

Караоке

На дечјем одељењу Библиотеке, а поводом обележавања Дечје недеље, одржано је вече караока. Учесници су били ученици основних школа.

...

Детаљније

05/10/2018