Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Научни папарацо у Библиотеци

У сарадњи са Гимназијом Зајечар, и уз подршку Центра за промоцију науке, у четвртак, у 12 часова организована је научна радионица - представљање пројекта Научни папарацо.
Пројекат Научни папарацо има за циљ разбијање предрасуда о научницима, кроз серију кратких, шаљивих филмова у форми емисије која се бави трачевима из света науке.
Пројекат реализује Гимназија Зајечар, уз финансијску подршку Центра за промоцију науке, из Београда.
Учесници радионице били су ученици 8. разреда градских основних школа са својим наставницима природних наука.

...

Детаљније

16/12/2019

14. ДЕЦЕМБАР - ДАН БИБЛИОТЕКАРА

Поводом овог дана на дечијем одељењу постављена је изложба "Састанак на слепо са књигом". Позајми књигу "на слепо" и уживај у читалачком изненађењу.

...

Детаљније

13/12/2019

Представљен часопис "Буктиња"

У промотивној сали Библиотеке представљен је часопис за књижевност, уметност и културу "Буктиња".
Први део књижевне вечери био је омаж Горану Вучковићу, некадашњем уреднику "Буктиње" и писцу. О Горановом стваралаштву, као и о самој "Буктињи" говорили су:
Милош Петковић, књижевник из Зајечара, Стеван Јовановић, професор књижевности и писац, Милоје Димиресковић, технички уредник "Буктиње", Саша Скалушевић, уредник "Буктиње" и Власта Младеновић, песник.

...

Детаљније

13/12/2019

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ДР МИШЕ ЂУРКОВИЋА, "РАТ ЗА ПОРОДИЦУ

У препуној промотивној сали Библиотеке одржана је промоција књиге "Рат за породицу у Србији", Миша Ђурковића, научника и директора Института за европске студије у Београду.
Миша Ђурковић је уједно одржао предавање о положају породице данас у Србији и све већој угрожености у правном, економском, социјалном и културном смислу. Програм који је трајао више од два сата и бројност посетилаца показатељ је заинтересованости за ову актуелну тему и показује бригу за опстанак породице и традиционалних вредности. Промоцији су присуствовали и свештеници наше православне цркве, на челу са Владиком Тимочким, господином Иларионом.

...

Детаљније

09/12/2019

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НАШИХ ИЗДАЊА, ДВЕ ЗБИРКЕ ДУХОВНЕ ПОЕЗИЈЕ

У препуној сали Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" Неготин промовисана су наша најновија издања - две збирке духовне поезије, Горана Паовића "Светлосник" и Биљане Војиновић "Сети ме се". О књигама су говорили Власта Младеновић, уредник, Марко Пајчин, свештеник и аутори. Такође, у програму је учествовала и Етно група "Мариника", под диригентском управом Данијеле Марковић, са солистима Наталијом Каровић и Миленом Марковић.

...

Детаљније

09/12/2019