Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Дечја недеља 2018.- Јабуковац

Едукативна радионица " Важност читања", одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу у сарадњи са ученицима шестог разреда ОШ " Јован Јовановић Змај" Јабуковац, и њиховим наставником књижевности Миланом Ђорђевићем. Дотакли смо се и теме овогодишње Дечје недеље " Моје је право да живим срећно и здраво". Превенција и заштита деце од насиља и подстицање толеранције.Промовисање љубави, блискости, право на игру, стваралаштво, културу и креативност као и квалитетно слободно време уз добру књигу.

...

Детаљније

05/10/2018

Прваци ОШ "Бранко Радичевић"

Током Дечје недеље, нашу Библиотеку посетили су прваци ОШ "Бранко Радичевић". Деца су погледала презентацију "Шта је књига". Сазнали су како настају књиге, шта су писци, а шта илустратори, које све књиге има у библиотеци. Такође, разговарали смо и колико је важно читање и како да развијемо читалачке навике. Сви прваци добили су чланске карте Библиотеке.

...

Детаљније

05/10/2018

Вртић у Библиотеци

Деца из вртића "Пчелица" посетила су дечје одељење Библиотеке. Разговарали смо о важности читања, научили смо шта су енциклопедије, речници, а шта сликовнице. Деца су прелистала најзанимљивије књиге из фонда дечје Библиотеке. Такође, као и предходних година, сви су бесплатно учлањени у библиотеку.

 
...

Детаљније

05/10/2018

Дечја недеља 2018.- Јабуковац

Огранак Библиотеке у Јабуковцу, посетили су предшколци и ученици ОШ " Јован Јовановић Змај", са васпитачицом и учитељицама.Понели су сазнање шта све раде библиотекари и које књиге поседује наша библиотека.Учествовали су у радионици и показали своју креативност, како у библиотеци тако и на платоу испред.

...

Детаљније

05/10/2018

РЕЦИТОВАЊЕ НА СТРАНИМ ЈЕЗИЦИМА

Трећег дана Дечје недеље, одржано је традиционално, ревијално рецитовање на страним језицима.Учесници су били ученици градских основних школа. Овом приликом су то први пут ученици ОШ ''Бранко Радичевић'' представили и свој пројекат ''I- Twining''.

...

Детаљније

04/10/2018