Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

''ПОРОДИЧНИ БУКВАР''

Дана 27.03.2018.године Народна библиотека ''Доситеј Новаковић'' Неготин и Предшколска установа ''Пчелица'' организовале су предавање: Васпитањем без казни и без награде до смањења насиља у породици, вртићу и школи.На ову тему говорила је Милица Новковић, која је овом приликом промовисала и своје две књиге ''Породични буквар'' и ''Бит(ка) љубави''.

...

Детаљније

29/03/2018

"Упознајмо свет маште"

Огранак Библиотеке у Јабуковцу посетили су ученици ОШ " Јован Јовановић Змај", подручно одељење из Вратне.

...

Детаљније

29/03/2018

КЊИГА НЕДЕЉЕ ИП "CLIO"

С ВЕРОМ У НЕПОВЕРЕЊЕ, аутор Иван Крастев

...

Детаљније

26/03/2018

Библиотечко-информациона писменост

У току обележавања Недеље дигиталних вештина наша Библиотека је наставила са одржавањем радионица на тему дигиталне писмености и безбедности на интернету. Одржана је још једна радионица са ученицима 1. године Неготинске гимназије са професором Слађаном Михајловићем, а на тему: "Библиотечко-информациона писменост". Са ученицима смо разговарали о важности проналажења адекватних информација, дигиталној писмености, електронским књигама и електронским базама књига. Приказана им је наша електронска база књига, начин претраживања, као и Дигитална библиотека Србије. Разговарали смо и о предностима и манама електронских и штампаних књига. 
У петак је одржана још једна радионица на тему: "Библиотечко-информациона писменост" са ученицима 3. и 4. године Неготинске гимназије који су нас посетили заједно са професором Слађаном Михајловићем.

...

Детаљније

23/03/2018

СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Поводом Светског дана поезије, на одељењу за одрасле је приређена изложба књига поезије.
Уједно, одржано је књижевно вече неготинских песника. У надахнутој атмосфери стихове су говорили: Милан Котур, Павле Цветковић, Миодраг Златковић, Градимир Станисављевић, Снежана Миловановић, Маја Јањић, Иван Стевић, Славољуб Станковић, Саша Скалушевић, Власта Младеновић и Милорад Грбовић.

...

Детаљније

23/03/2018