Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ДАНИЛО КИШ

У оквиру Мајских свечаности, данас је у Народној библиотеци ''Доситеј Новаковић'' у сарадњи са Библиотеком града Београда отворена изложба посвећена животу и раду Данила Киша.
Изложбу је отворила ауторка Олга Красић Марјановић.
Изложбу можете погледати на одељењу за одрасле. Добро дошли!

 
...

Детаљније

16/05/2017

Едукативна радионица "Неготин - јуче, данас, сутра".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативна радионица "Неготин-јуче, данас, сутра" са децом предшколске групе вртића "Пчелица" и са њиховом васпитачицом Златом Станисављевић. Радионица је организована поводом обележавања Дана општине Неготин, у оквиру Мајских свечаности. Деци је приказана славна прошлост нашег града, најзначајније личности наше прошлости, такође, представљене су важне установе културе и споменици. Приређена је изложба књига о Неготину и разгледница из завичајног фонда наше Библиотеке.

...

Детаљније

16/05/2017

Како се пише семинарски рад

У петак, 5. маја 2017. године, у свечаној сали Неготинске гимназије, за ученике 4. разреда (за сва четири одељења), наша колегиница, библиотекарка Сузана Сиротовић, одржала је презентацију "Како се пише семинарски рад".

...

Детаљније

11/05/2017

Светски дан књиге и ауторских права

Поводом Светског дана књиге и ауторских права, 23. априла, на дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативно- креативна радионица " Референсна збирка у библиотеци". Деца су се упознала са појмом референсна књига, које књиге спадају у референсну збирку, шта су енциклопедије, речници, атласи, лексикони. Са нама су се дружили ученици ОШ "Вера Радосављевић" и њихове учитељице Слободанка Петровић и Ивана Вујаковић.

...

Детаљније

06/05/2017

Читалачка значка - Роберт Такарич

На завршној манифестацији такмичења "Читалачка значка" која је одржана 26.04.2017. год. у сали Дома "Станко Пауновић", специјални гост био је вишеструко награђиван писац за децу, Роберт Такарич. Роберт Такарич дружио се са учесницима такмичења и поклонио најбољима своје књиге.

...

Детаљније

28/04/2017