Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Изложба нових издања

На одељењу за одрасле постављена је изложба нових издања, из откупа Министарства културе РС. Остале књиге из откупа су већ у нашим фондовима и чекају вас!

...

Детаљније

30/08/2018

"ДНЕВНИК ПЕСНИКА"-2

 Друго представљање књиге "Дневник песника" Милана Д. Милетића.

У Кући краља Петра, 14. августа, одржана је промоција "Дневник песника", Милана Д. Милетића. Аутор је рођен у Неготину, 1923. године, а живео у Београду, где се бавио адвокатуром и био је познати београдски адвокат, у чијој кући су се окупљали најзначајнији интелектуалци, писци и духовници његовога времена, између осталих, др Јустин Поповић, Владета Јеротић, Васко Попа, Атанасије Јевтићи други. За живота објавио је две књиге песама, као и књигу "Извори"(о Стевану Немањи и Светом Сави), као и к...

Детаљније

27/08/2018

"ДНЕВНИК ПЕСНИКА"-1

ПРВО ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ МИЛАНА Д. МИЛЕТИЋА "ДНЕВНИК ПЕСНИКА"-1 

У Удружењу књижевника Србије, у оквиру чувене Трибине Француска 7, у четвртак, 9. августа представљена је књига Милана Д. Милетића "Дневник песника, 1994" - 1 (сонети). Издавачи књиге су Интерклима-графика из Врњачке Бање и Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин.
После уводне речи Миљурка Вукадиновића, о књизи су говорили Милорад Грбовић, Славица Танасијевић Лазић, Ђорђе Ј. Јанић и Зорица Кубуровић. Милетићеве стихове говорио је Предраг Милетић, глумац. Књижевно вече обогатила је Јована Савић, виолинис...

Детаљније

27/08/2018

Наш колега, Власта Младеновић добио је "Драинчеву награду"
Честитамо!

...

Детаљније

04/08/2018

Креативна радионица "Лето с књигом"

У оквиру програма "Неготинско лето", на дечјем одељењу Библиотеке, одржана је креативна радионица "Лето с књигом". Наши гости били су предшколци вртића "Пчелица". Деца су сазнала шта су то сликовнице, чему служе енциклопедије и речници, какве су то 3Д књиге. У креативном делу радионице цртали су своју омиљену сликовницу. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

01/08/2018