Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Такмичење у брзалицама за предшколце

У оквиру Дечје недеље организовано је и такмичење у брзалицама за предшколце. Сви учесници награђени су захвалницама и беџевима, а најбољи и књигом.
Најбољи такмичари су: Теодора Јовановић, Лена Јовановић, Страхиња Шишић и Гала Лучић.

...

Детаљније

04/10/2018

Такмичење у брзалицама

На дечјем одељењу, у оквиру обележавања Дечје недеље, одржано је такмичење у брзалицама за ученке од 1. до 4. разреда основних школа. Такмичење је ревијалног карактера и сви учесници су награђени захвалницама и беџевима. Хор Уметничке школе "Стеван Мокрањац", са диригентом Александром Ђукић, извео нам је композиције Стевана Стојановића Мокрањца "Разгранала се грана јоргована" и "Скочколо" из 8. руковети.

...

Детаљније

04/10/2018

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - 2018

Прваци ОШ ''Вера Радосављевић'', посетили су Библиотеку и присуствовали радионици ''Важност читања''. У креативном делу су на тему ''Мој друг књижевни јунак'', деца цртала своје омиљене књижевне јунаке.

...

Детаљније

02/10/2018

ДЕЧЈА НЕДЕЉА - 2018

Другог дана Дечје недеље, Библиотеку су постили предшколци са својим васпитачицама. Сваке године у оквиру Дечје недеље, деца из вртића ''Пчелица'', долазе у Библиотеку, где се упознају са књижним фондом, радом, и осталим дешавањима у Библиотеци. Овог пута су приликом упознавања са нашим радом, присуствовали и учествовали у радионици ''Од читања се расте''.

 
...

Детаљније

02/10/2018

ДЕЧЈА НЕДЕЉА-2018

На Дечјем одељењу Библиотеке седницом ученичких парламената основних и средњих школа, отворена је Дечја недеља. 
Ученици, просветни радници, психолози, педагози и библиотекари су разговарали на тему ове Дечје недеље ''Моје је право да живим срећно и здраво- за одрастање без насиља''.

...

Детаљније

01/10/2018