Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

 

На конкурсу Министарства културе и информисања за откуп одабраних наслова публикација објављених у 2019. години на српском језику и језицима националних мањина у Републици Србији, у штампаној и/или електронској форми (CD/DVD издања), за мрежу јавних библиотека на територији Републике Србије, одабрана је и књига Велимира - Микија Траиловића, "Прахово, од римског доба до данас", које смо, заједно са Музејом Крајине и Историјским архивом, објавили крајем 2019. године.

...

Детаљније

02/07/2020

ОБУКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

У организацији Националне службе за запошљавање, филијала Неготин и Регионалне агенције за развој источне Србије РАРИС, одржана је обука за почетнике у бизнису. Обуци је присуствовало десет незапослених лица са евиденције НСЗ, 25. и 26. јуна 2020. године.
Циљ обуке је стицање предузетничких знања и вештина потребних за покретање сопственог бизниса. Обуку је водио Бобан Костандиновић, из РАРИС-а.
Обука је реализована у просторијама на дечјем одељењу Библиотеке, уз поштовања свих превентивних мера заштите.

...

Детаљније

02/07/2020

ЛЕТЊИ МИНИ САЈАМ КЊИГА

У сарадњи са агенцијом Only Smiley из Ниша, организовали смо летњи мини сајам, књига на Тргу Ђорђа Станојевића.
У понуди су заступљене књиге бројних издавачких кућа, тако да љубитељи писане речи, свих узраста и интересовања могу пронаћи одговарајуће штиво, по повољним ценама.
Сајам ће трајати до половине августа 2020. године.

...

Детаљније

02/07/2020

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА - ОБАВЕШТЕЊЕ

Дечје одељење Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин наставља са реализацијом манифестације "Читалачка значка", која се због датих околности одлаже за септембар месец. Молимо све ученике који су узели учешће у овој манифестацији да наставе да читају и воде своје читалачке дневнике. Дневнике могу доставити до 19. септембра 2020. године на дечје одељење Библиотеке, након чега ће бити одржана завршна манифестација, као и додела награда за најбоље писце, најбоље илустраторе и најбоље говорнике. Наша Библиотека жели да похвали и награди труд свих ученика основних школа који су читали и писали своје читалачке дневнике.

...

Детаљније

04/06/2020

ОБАВЕШТЕЊЕ

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ“ ПОЧЕЛА ЈЕ ДА РАДИ СА КОРИСНИЦИМА 0Д 11. МАЈА 2020. ГОДИНЕ

 

 

РАДНО ВРЕМЕ СА КОРИСНИЦИМА ЈЕ ОД 8-13  И ОД 14-19 ЧАСОВА

 МОЛИМО ЧЛАНОВЕ И КОРИСНИКЕ ПРОСТОРА БИБЛИОТЕКЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ ЗДРАВСТВЕНИХ ПРЕПОРУКА И СПРЕЧАВАЊА МОГУЋНОСТИ ШИРЕЊА КОРОНАВИРУСА:

ПРИЛИ...

Детаљније

11/05/2020