Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Завршен је овогодишњи откуп књига Министарства културе РС.
Ове године је 30 библиотека одабрало "Исток српске поезије", са понуђеног списка. 
Књиге су послате, документација је комплетирана и послата Министарству.
Захваљујемо се свим установама које су одабрале наше издање за своје фондове.

...

Детаљније

23/07/2018

ПОКЛОН МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ

На дечјем одељењу Библиотеке постављена је изложба књига које су поклон Министарства културе и информисања, око 140 наслова књига за децу, лектире, сликовница, приручника, енциклопедија. Поред фонда дечје књиге, обогаћен је и тинејџерски фонд, великим бројем стрипова, као и књигама које одговарају жељама младе читалачке публике.
Књиге су пристигле путем редовног годишњег откупа од различитих издавача које ресорно Министарство прослеђује библиотекама. Део понуђених књига библиотеке саме бирају, а део је обавезан по избору Министарства.
Након електронске и физичке обраде књиге су доступне нашим читаоцима на коришћење.

...

Детаљније

23/07/2018

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "ГУСТАВ КЛИМТ - ПРЕТЕЧА МОДЕРНЕ"

У оквиру програма Неготинско лето 2018, у галерији Мокрањчеве куће, у понедељак, 16. јула, у 20 сати, отворена је изложба "Густав Климт-претеча модерне".
Реч је о специјалној документарној изложби Аустријског културног форума, поводом 100 година од смрти великог аустријског сликара.
Изложбу је отворила Душанка Ботуњац, дипломирани сликар.
Изложба, коју су заједнички организовали Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин и Музеј Крајине, биће постављена до 7. септембра.

...

Детаљније

17/07/2018

ХУМОРИСТИЧКО-КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИОДРАГА СТОШИЋА

У оквиру програма Неготинско лето 2018, у суботу, у 21 час, у музичком павиљону одржано је књижевно-поетско вече Миодрага Стошића. 
Миодраг Стошић је сатиричар и хумориста, новинар и водитељ Радио Београда 202 и један од првих стендап комичара у Србији. Аутор је књига "Мачка без једне ципеле" и "Мис мокре очи". Бави се и музиком, као текстописац и певач шаљивог рокенрол бенда "Грбаве танге".

...

Детаљније

17/07/2018

Креативна радионица "Ја и свет око мене"

На дечјем одељењу Библиотеке, у оквиру "Неготинског лета", одржана је едукативно-креативна радионица за децу "Ја и свет око мене".

Наши гости били су предшколци вртића "Пчелица", као и сви заинтересовани чланови Библиотеке.
Током радионице, разговарали смо о свету око нас, шта све чини природу, а затим су деца погледала презентацију "Свет око мене" и прелистала књигу " Твоја прва књига о земљи". На крају радионице правили су папирног змаја.

...

Детаљније

13/07/2018