Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Креативна радионица: "Наше маме и баке"

Дечје одељење Библиотеке посетили су предшколци ПУ "Пчелица", са својим васпитачицама Златом и Наташом. Они су учествовали у креативној радионици: "Наше маме и баке", посвећеној 8. марту. Деца су читала приче и песме о мамама и бакама. Потом су илустровали своје маме или баке. Њихови радови су изложени на дечјем одељењу.

...

Детаљније

14/03/2019

Тематско вече: "За наше драге даме"

На дечјем одељењу Библиотеке одржано је тематско вече :"За наше драге даме", поводом обележавања Дана жена, 8. марта. Учесници програма били су ученици 4/3 одељења ОШ "Вук Караџић", учитељице Весне Анђеловић и ученици 4/1 одељења ОШ "Бранко Радичевић", учитељице Виолете Лазић. Посебни гости програма биле су и чланице Удружења пензионера.
Пензионерка, Драгица Добрић, прочитала је своју песму посвећену женама.
Приређена је изложба књига из фонда Библиотеке, на тему жена, као и изложба дечјих радова посвећених мамама и бакама.
За слатко послужење побринула се пекара "Матаљ".

...

Детаљније

08/03/2019

"Час читања"- едукативна радионица

Данас, огранак Библиотеке у Јабуковцу посетили су ученици шестог разреда са својим наставником Миланом Ђорђевићем.
Одржан је "час читања" и презентовано деци зашто је читање важно. Такође, ученици су изразили жељу шта би волели да читају, искористили прилику да врате своја задужења и позајмили нове књиге.
Циљ оваквих радионица јесте да се деца навикавају да користе библиотеку и да се код њих развија љубав према књизи,чување и неговање свог матерњег језика, као и поштовање и признавање других.

 
...

Детаљније

08/03/2019

"Поклон за моју маму"

Креативна радионица поводом Међународног дана жена одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу.Учесници радионице били су ученици првог и другог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" са својом учитељицом Зором Димитријевић.
Деца су показала своју креативност, правили маштовите честитке и цвеће које су, потом, однели мамама на поклон.

...

Детаљније

08/03/2019

Стари занати

Савремена технологија потпуно потиснула професије без којих се некад није могло.Ћилимар, опанчар, лицидер, стаклорезац ...
Ово су само нека од занимања која су изгубила битку са временом и новим технологијама.О томе смо говорили на данашњој радионици одржаној у огранку Библиотеке у Јабуковцу са ученицима четвртог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај".
Инспирацију за тему добили смо из наших енциклопедија.

 

 

...

Детаљније

08/03/2019