Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРЕДСТАВЉЕНА МОНОГРАФИЈА

У пуној сали биоскопа, у суботу, 28. априла 2018. године, у 12 сати, одржана је промоција монографије „Дар Секцији жена Удружења пензионера и инвалида рада општине Неготин (1983-2013)“, ауторке Љубинке Станчуловић, која је синоним активности Секције жена пензионера у Неготину. У програму су, поред ауторке, учествовали и Милорад Грбовић, директор неготинске библиотеке, Власта Младеновић, уредник књиге, Никола Плавшић, рецензент, а програм је водила Зденка Томић. Такође, Слободанка Петровић извела је неколико српских и влашких песама. Промоцији су присуствовали и гости, представнице пензионерских удружења из суседних општина. Издавач монографије је Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ из Неготина, која и овим издањем чува историју и традицију Неготина и Крајине.

...

Детаљније

03/05/2018

„МАНАСТИР ЖИЧА“ У НЕГОТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“ Неготин, у петак, 27. априла 2018. године, у 19 сати одржана је промоција кнјиге „Манастир Жича - центар Архиепископије, Епархије и сабора у средњем веку“, аутора др Драгољуба Даниловића. Говорили су аутор и Милоје Радовић, песник, библиотекар саветник у краљевачкој библиотеци, а посебан уметнички угођај приредила је Јадранка Јагличић, професорица солфеђа, која је отпевала неколико потресних косовских песама. Публика је имала прилике да се из „прве руке“ упозна са историјом овог нашег значајног манастира, где су се крунисали наши краљеви и који догодине обележава 800 година постојања, одолевања и очувања наше вере и нашега идентитета. Др Даниловић је врло зналачки одговарао и на питања посетилаца о нашој историји, а нарочито је било речи о Немањићима.

...

Детаљније

03/05/2018

Наша колегиница, Сузана Сиротовић, учествовала је на Стручном скупу "С КОРИСНИЦИМА, ЗА КОРИСНИКЕ – НЕОБАВЕЗНО, НЕУОБИЧАЈНО, ИНОВАТИВНО", који је одржан у Требињу, 26-27. априла 2018. године.

 
...

Детаљније

03/05/2018

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА "ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ"

У уторак, 24. априла 2018. године, одржана је Општинска смотра рецитатора "Песниче народа мог", коју су организовали Дом културуе "Стеван Мокрањац" и Народна библиотека "Доситеј Новаковић".
Учествовало је укупно 46 такмичара, у три категорије: млађи узраст (ученици од 1. до 4. разреда основне школе, укупно 24 учесника), средњи узраст (ученици од 5. до 8. разреда, укупно 11 учесника) и виши узраст (ученици средњих школа, укупно 11 учесника). 
Такмичаре је оцењивао стручни жири, у саставу Саша Јеленковић, песник, Вујадин Милошевић, глумац и Милош Петковић, књижевник.
У најмлађој категорији, најбољи рецитатори су:

Теодора Стојић (ОШ "Бранко Радичевић"), прво место;
Лазар Флорић (ОШ "Стеван Мокрањац", Кобишница), друго место; Јована Лекић (ОШ "Вук Караџић"), треће место. Похвала је додељена Влад...

Детаљније

03/05/2018

Промоција публикације "Дар"

Субота, 28. април, у 12 часова, сала биоскопа.

 Промоција публикације "Дар"

 ауторке Љубинке Станчуловић

...

Детаљније

28/04/2018