Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Библиотечко-информациона писменост

У току обележавања Недеље дигиталних вештина наша Библиотека је наставила са одржавањем радионица на тему дигиталне писмености и безбедности на интернету. Одржана је још једна радионица са ученицима 1. године Неготинске гимназије са професором Слађаном Михајловићем, а на тему: "Библиотечко-информациона писменост". Са ученицима смо разговарали о важности проналажења адекватних информација, дигиталној писмености, електронским књигама и електронским базама књига. Приказана им је наша електронска база књига, начин претраживања, као и Дигитална библиотека Србије. Разговарали смо и о предностима и манама електронских и штампаних књига.

...

Детаљније

22/03/2018

Радионица поводом Недеље дигиталних вештина

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је још једна радионица поводом Недеље дигиталних вештина на тему: "Информатичка и информациска писменост и вредновање на интернету". Учесници радионице били су ученици 5. разреда(2 одељења) ОШ "Вук Караџић" са наставником Жиком Савуљесковићем. Са децом смо разговарали о безбедности на интернету, каква је то информатичка, а кава информациска писменост. Такође, показали смо им и критеријуме за вредновање сајтова, како би знали да пронађу праве информације са адекватних сајтова.

...

Детаљније

22/03/2018

Промотивна акција КЊИГА НЕДЕЉЕ - ИП "CLIO"

Коментаре читалаца поводом промотивне акције КЊИГА НЕДЕЉЕ можете прочитати на нашој фејсбук страници.

...

Детаљније

21/03/2018

Библиотечко-информациона писменост

У нашој Библиотеци настављено је са одржавањем радионица поводом обележавања Недеље дигиталних вештина. Наши гости били су ученици 1. године УШ "Стеван Мокрањац" са професорком српског језика Маријом Живковић. Тема радионице била је: "Библиотечко-информациона писменост". Са ученицима се разговарало о дигиталној писмености, информационој и информатичкој ј писмености, проналажењу информација на интернету и вредновање сајтова. Такође, показана им је електронска база наше Библиотеке, начин претраживања књига путем онлајн каталога, онлајн резервација књига, електронске и звучне књиге и дигиталне библиотеке.

...

Детаљније

21/03/2018

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

 

...

Детаљније

20/03/2018