Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Дечја недеља - прваци у Библиотеци

Дечје одељење Библиотеке посетили су прваци ОШ "Вук Караџић" са учитељицама Ружицом Стојимировић, Слађаном Петковић Констандиновић и Драганом Митровић, као и прваци ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицом Снежаном Гашић. Са првацима смо разговарали о важности читања, врстама читања, стицању читалачких навика. Погледали су занимљиве књиге прилагођене њиховом узрасту, а за крај дружења сви су добили чланске карте Библиотеке, као и беџеве.

...

Детаљније

05/10/2017

Рецитовање на страним језицима

У оквиру обележавања Дечје недеље у промотивној сали Библиотеке одржано је и рецитовање на страним језицим за ученике основних школа. Деца су своје рецитаторско умеће показала рецитовањем одабраних стихова на енглеском и немачком језику. Наши гости били су и ученици УШ „Стеван Мокрањац“ са хором "Вивак" и диригентом Драганом Мариновић Симоновић.

...

Детаљније

05/10/2017

Први дан Дечје недеље

На дечјем одељењу Библиотеке седницом Ученичких парламената основних и средњих школа, отворена је Дечја недеља. Ученици су разговарали на тему: " Акција! Међугенерацијска пријатељства-мој допринос!" 
У току дана одржана је креативна радионица "Стрип" са ученицима 2. разреда ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицама Маријом Џеновљановић и Зорицом Стојимировић. У колективној посети били су нам прешколци са васпитачицама Златом Станисављевић и Душком Мирић.
Такође, одржано је и такмичење, ревијалног карактера, у "Брзалицама".

...

Детаљније

03/10/2017

Дечја недеља - огранак Јабуковац

У оквиру Дечије недеље огранак Библиотеке у Јабуковцу посетили су ученици петог и шестог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" Јабуковац са својим професором српског језика Миланом Ђорђевићем, вероучитељем Дарком и школским библиотекаром Жељком.
Циљ посете:упознавање са новим књигама пристиглих у фонду, ближе упознавање са радом библиотеке "некад и сад", и путем којим књига прође док не стигне до читаоца.На крају разменили смо улоге, ученици су били библиотекари, учланили и издавали нове чланске карте и књиге.

 

...

Детаљније

03/10/2017

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2017

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ И АКЦИЈА "РАЗМЕНИ КЊИГУ СА ДРУГОМ ИЛИ ПОКЛОНИ БИБЛИОТЕЦИ"

Позивамо сву децу, као и њихове учитеље, наставнике и родитеље да учествују у програмима које организује дечје одељење наше Библиотеке, а поводом обележавања Дечје недеље. Такође, сви који желе могу да поклоне књиге Библиотеци, како током Дечје недеље, тако и на Дечјем вашару када је могућа и размена књига и стрипова.

...

Детаљније

29/09/2017