Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Ускршња чаролија-исти, а различити

На дечјем одељењу Библиотеке одржава се креативна радионица "Ускршња чаролија-исти, а различити", у оквиру пројектне наставе, а у организацији ОШ "12. септембар", као носиоца пројекта и дечјег одељења Библиотеке. У пројекту ће учествовати ученици од 1. до 4. разреда свих градских и сеоских основних школа наше општине. Пројекат траје од 25. марта до 25. априла. Деца ће правити ускршње украсе од гипса, украшавати, дружити се, а у једно ће учествовати у хуманитарном раду, тако што ће сви њихови радови бити на хуманитарној, продајној изложби, а сав новац биће усмерен на лечење мале Симеоне Јокановић.
Прве недеље нашег дружење, у радионици су учествовали ученици од 1. до 3. разреда ОШ "Вук Караџића", као и ученици подручних одељења из Карбулова и Јасенице, ОШ "Вук Караџић". Такође, посетили смо и ученике ОШ "Павле Илић Вељко" из Прахова и подручно одељење у Радујевцу. 
У другој недељи рада у креативној радионици "Ускршња чаролија-исти, а различити" са нама су се дружили ученици: 1.,2. и 3. разреда ОШ "Вера Радосављевић", ученици ОШ "Стеван Мокрањац" из Кобишнице, Ученици 1.,2. и 4. разреда ОШ "Бранко Радичевић", као и ученици подручних одељења ОШ "Бранко Радичевић" из Видровца и Трњана, ученици ОШ "12. септембар", као и предшколци ПУ "Пчелица".