Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Међународни дан особа са инвалидитетом

На дечјем одељењу Библиотеке у организацији ОШ "12. септембар" обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар.
Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву. Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају а то су пре свега сиромаштво, висока стопа незапослености и искљученост из друштва. Преко милијарду људи, или приближно 15 одсто светске популације, живи са неким обликом инвалидитета.
Професори ликовног из ОШ "12. септембар", мр Драгана Јаћимовић и Исидора Живковић-Дудок, одржале су едукативно-креативну радионицу " Шта све крије дечји цртеж" са ученицима млађих разреда ОШ "Бранко Радичевић", ОШ "Вера Радосављевић" и ОШ "Вук Караџић". Такође, одржана је и трибина "Сетимо се (не само) данас" коју су водиле Милица Маринковић и Марија Стојсављевић, дефектолози ове школе.