Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

КЊИГА "НЕГОТИНСКЕ ПИВНИЦЕ" У ЕЛЕКТРОНСКОЈ ВЕРЗИЈИ

Књигу "Неготинске пивнице" приредили су др Зоран Ђукановић и проф. Арналдо Бибо Чекини, а издао је Италијански институт за културу, из Београда. Књига је представљена у Београду, у септембру 2019. године, а у плану је и представљање књиге у Неготину. 
Како наводи издавач, "Књига представља финални резултат активности које су почете 2011. године у оквиру сарадње између Општине Неготин, Архитектонског факултета Универзитета у Београду и програма Public art & Public Space, заједно са другим академским, јавним и приватним интитуцијама као и стручњацима из Италије, Србије и других земаља.
Пројекат, на коме је учествовало више од 100 студената, има за циљ ревитализацију и реконструкцију пивница Неготинске крајине и представља важан корак у побољшању комуникације и сарадње између јавног и приватног сектора."
Књига је штампана двојезично (на српском и енглеском језику), са великим бројем прилога и има преко 400 страница.
Делатности Италијанског института за културу представили смо у новембру 2017. године и имао у плану да ту сарадњу наставимо и представљањем књиге "Неготинске пивнице", и у Неготину, када то буде могуће.

 Електронска верзија књиге доступна је на адреси: www.publicart-publicspace.org/…/wine-cellars-of-nego…