Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРИЧЕ ИЗМЕЂУ ЗИДОВА

Од 27. 11. 2020. Народна библиотека Бор реализује пројекат Приче између зидова уметнице Џесфи Џенг (Jasphy Zheng), чији је циљ архивирање личних сведочанстава о искуствима током пандемије ковида-19 и карантина/самоизолације. Сви заинтересовани, без обзира на узраст, место пребивалишта, националност, језик на којем пишу могу приложити своје мисли, запажања, белешке, дневничке записе, писма, песме, приче, афоризме, анегдоте и друге документе о личним доживљајима током пандемије. Број, дужина, жанр текстова нису битни. Један учесник може послати и више записа, одједном или с времена на време. Не постоји крајњи рок за слање: прилози ће се прикупљати до окончања пандемије. Датирани прилози без личних података, осим имена и пребивалишта шаљу се на:
-priceizmedjuzidova@gmail.com,
- или поштом на адресу библиотеке: Народна библиотека Бор, Моше Пијаде 19, 19210 Бор, са назнаком „за Приче између зидова“,
-        или се у библиотеку доносе лично.
Прилози ће бити изложени у сали Народне библиотеке Бор, у виду архиве која ће се повремено ажурирати и реорганизовати. Сваки учесник ће имати своју фасциклу, а прилози ће се, по упутству уметнице, класификовати по језицима, регионима и другим критеријумима.Овај путујући партиципативни пројекат део је дугорочног међународног пројекта Новим путевима у нову будућност, у оквиру којег Народна библиотека Бор сарађује са организацијом Шта би кустосирање могло/требало да буде кустоскиње Биљане Ћирић. Детаљније на: https://www.biblioteka-bor.org.rs/.../price-izmedju.../.